En kombinasjon av fundamentale bear-indikatorer har sendt ikke bare Bitcoin, men store deler av kryptomarkedet utfor et stup denne uken. På den positive siden ser det ut som om mange tradere bruker muligheten til å kjøpe krypto på “billigsalg” – som har skapt en liten rebound.

-15,24% siste fem dagene

Verdens største kryptovaluta målt i markedsverdi, Bitcoin, fikk igår klokken 13 et lokalt bunnpunkt ned mot $30,000. Det kom etter et bratt fall ned fra $55,000 + nivåer for bare én uke siden. Prisen har siden da hentet seg noe opp igjen, og handles i skrivende stund til $41,828 hos Coinbase med en optimistisk trend.

BTC/USD

Verdens nest største kryptovaluta etter market cap, Ethereum (ETH), handles sammen med andre alternative kryptovaluta (altcoins), også med blodrøde verdier. I skrivende stund kan du kjøpe 1 ETH for $2,895 hos Coinbase. Det er ned ca 23% siste fem dagene – dog er ETH opp 19% i dag. Den populære meme-coinen dogecoin (DOGE) korrigerte helt ned til $0,22, før den har hentet seg opp igjen til $0,42 i skrivende stund.

Denne korreksjonen er det største utsalget i kryptomarkedet siden “Black Thursday” i mars 2020.

Margin calls

Bitcoinmarkedet har vært høygiret, og som følge av dette har tradere blitt likvidert for mer enn $8 milliarder i margin calls.

“What we saw today was a black swan event of cascading liquidations,”

Zachary Friedman, COO, Global Digital Assets, til Coindesk.

$1,8 billioner

I følge Tradingview er den totale markedsverdien til kryptovaluta på $1,8 billioner etter å ha hentet seg opp igjen fra $1,3 billioner igår. 15.mai var tallet rett under $2,5 billioner. Det betyr at markedet på et tidspunkt hadde mistet verdier for over $1 billion. (trillion på engelsk – rom for forvirring).

Bitcoindominansen holder seg over 40%

Den mye omtalte bitcoindominansen, som vi tidligere har skrevet at var på sitt laveste nivå siden 2018, touchet i løpet av gårsdagene såvidt innom 40%. Det laveste nivået i 2018 etter 2017-kræsjet var ca 35%. I skrivende stund er forholdet 43%.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.