MicroStrategy Press Kit

Nye helter

CEO i MicroStrategy, Michael Saylor, har blitt en superstjerne i Bitcoin- og kryptovalutasfæren det siste halve året. Det er kanskje ikke så rart når man kjøper Bitcoin for $500 millioner og legger det på selskapets balanse.

En anti-inflatorisk hedge kaller Saylor investeringen. Han har senere deltatt på en rekke podcaster i kryptoverden, der han sier at Bitcoin er “den nye trygge havnen” for å oppbevare verdier. Et nytt paradigmeskifte han ønsker å delta i, med hud og hår.

Finansielle krumspring

Tidligere denne uken meddelte MicroStrategy at de ville hente $400 millioner i obligasjonsmarkedet, for å kjøpe Bitcoin. Det er en kjensgjerning at rentene er rekordlave og finansieringskostnadene i obligasjonsmarkedet likeså, noe som åpner for finansielle krumspring fra børsnoterte selskaper med tilgang til disse låneproduktene.

Flere selskaper har for eksempel lånt penger i obligasjonsmarkedet for å kjøpe tilbake egne aksjer eller betale utbytte. Ingen har lånt penger for å kjøpe Bitcoin, enda.

Reaksjonene i kryptoverden har vært positive. De har fått en ny helteskikkelse, som er villig til å sette handling bak ordene sine. En handling som snart nærmer seg $1 milliard i Bitcoin.

Kritikerne kommer på banen

Finansbransjen rynker på nesen. Aksjen i MicroStrategy har steget 170% siden Michael Saylor begynte å kjøpe Bitcoin, men nå trykker Citibank i bremsen.

Analytiker Tyler Radke nedgraderer aksjen fra kjøp til nøytral. Det er tre ting Radke mener taler negativt for aksjen akkurat nå.

  • Det har vært flere innsidesalg de siste månedene. Personer i ledelsen har solgt aksjer på stigende kurser.
  • Bitcoinposisjonen til MicroStrategy har steget cirka 50% siden kjøpet i sommer, aksjen er opp 170% i samme periode. Det er for mye ifølge Radke.
  • MicroStrategy står i fare for å endre fokus fra sin primære virksomhet, til å bli nærmest en Bitcoin ETF (exchange traded fund). Det betyr at selskapet har endret risikoprofil.

Så gjenstår det å se om markedet er enig med Citibank-analytikeren, eller om de fortsetter å kjøpe aksjer MicroStrategy.

Bli med i Kryptografen Forum på Facebook: diskuter denne saken og Bitcoin med andre lesere.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.