Photo by Chronis Yan on Unsplash

Verdsatt til $5,2 milliarder

Det London-baserte selskapet Blockchain.com gjennomførte nylig en kapitalinnsamling ledet av DST Global, Lightspeed Venture Partners, og VY Capital.

Den endelige summen endte opp på $300 millioner, noe som tilføyde hele $2,2 milliarder i selskapsverdi – fra $3 milliarder til $5,2 milliarder. Denne kapitalinnsamlingen er kryptomarkedets tredje største gjennom tidene. Cointelegraph rapporterte først om saken.

Summen av investeringsrunden er lik den som ble samlet inn i en enkelt runde av Bakkt i mars 2020, og følger bak BlockFis $350 millioner tidligere i år, og Bitmain Technologies $400 millioner i 2018.

Total kapitalinnsamling har sunket

Kun for én måned siden gjennomførte Blockchain.com en investeringsrunde som førte til $120 millioner i ny kapital. Wall Street Journal rapporterer om at kapitalinnsamlinger i kryptomarkedet har sunket fra astronomiske $4,5 milliarder i 2018 til “kun” $2,7 milliarder i 2020. Til tross for dette, har vi sett at noen av de største innsamlingene har funnet sted i år og ifjor.

Blockchain.com planlegger angivelig å bruke denne nyinnhentede kapitalen til rekruttering og til å bygge opp sine institusjonelle virksomhetsområder. CEO Peter Smith forteller i intervju med Cointelegraph:

“The institutional side requires more capital. When you’re pitching asset managers they want to see a big balance sheet.”

Smith la også til at hvis den nåværende prisutviklingen i Bitcoin fortsetter, forventer han at Blockchain.com’s fortjeneste i 2021 ville nå en all-time high i en “nisifret” liga.

Virksomheten har angivelig allerede mer enn doblet seg siden begynnelsen av 2021. Ifølge Smith har selskapet 31 millioner verifiserte brukere i mer enn 200 land, og 70 millioner registrerte digitale lommebøker. Utenom dette har selskapet samlet inn $1,5 milliarder siden grunnleggelsen tilbake i 2011.

Avventer Coinbase’ IPO

Smith antydet også at selskapet “is carefully considering its public-market options,”, med et våkent øye på utfallet av Coinbase’ etterlengtede børsnotering (IPO), senere i år. Coinbase har en estimert verdsettelse før børsnotering på rundt $100 milliarder i begynnelsen av mars, og ønsker å selge opptil 115 millioner aksjer på Nasdaq-børsen, ifølge den nylige arkivering til USAs Securities and Exchange Commission (SEC).

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.