BlockFi

Tirsdag 1. Desember annonserte BlockFi at de i starten av 2021 vil lansere sitt etterlengtede kredittkort med betalingsbelønninger i Bitcoin. CEO Zac Prince sa kredittkortet kommer til å bli det første av sitt slag “i en industri som allerede er mettet med Bitcoin debet-kort”

“A lot of the debit cards that exist in the crypto ecosystem are the kind that are oriented around this idea of spending your crypto, which at least clients at BlockFi are not interested in doing, (…) “They want to hold their bitcoin and earn a yield on it.” 

Zac Prince

Prince sier altså her at kortene som allerede eksisterer baserer seg på at det skal bli enklere for forbrukerene å bruke kryptovaluta til å betale for ting i hverdagen. Dette er visstnok ikke kundene til BlockFi særlig interessert i. De vil heller holde på krypto-verdiene sine og få avkastning på det. Det skal de få muligheten til gjennom dette nye kortet, sammen med muligheten til å betale ned kortet med kryptovaluta.

Bitcoin – Cashback

Ja, du leste riktig. Kredittkortet skal fungere slik at du betaler i fiat (USD), og tjener belønninger i Bitcoin. Cashbacken er 1,5% av hva man betalte i fiat, og brukere får dette skutt inn i sin BlockFi konto. Kortet koster deg $200 i året, så BlockFi oppfordrer til å bruke kortet til så mye som mulig i daglig bruk.

Prince ga ikke noen eksakt kredittgrense, men sier de kommer til å ligge mellom ca $5.000 og $25.000, avhengig av kundens kreditt-rating.

Forsinket

Lanseringen av dette kortet skulle egentlig funnet sted i siste kvartal av 2020, men kommer forsinket på grunn av Covid-19. Utviklingen av kortet skjer gjennom et samarbeid mellom BlockFi, VISA, Evolve Bank & Trust, BIN, og Deserve. Med så mange aktører, så ble utviklingen offer for senket kapasitet og produktivitet da mange utviklere gikk over til hjemmekontor.

Satser på å utvikle flere kort

Siden kredittkortet er et premiumkort på lik linje med andre “black” kort, så håper BlockFi at de kan tilby flere typer kredit og debet kort i fremtiden. Prince sier han ser for seg en fremtid hvor kunder kan sette lønnslippene sine rett inn på BlockFi kontoen sin, for så å betale regninger og andre dagligdagse aktiviteter med BlockFi-teknologi

“We’re not announcing what we’re going to do in year two yet, (…) We intend – like we’re doing in year one – to make it as much of a no-brainer decision as we can for folks to hold the card.” 

BlockFi, etablert i 2017, er et New York-basert selskap som er mest kjent for sine utlånstjenester med kryptovaluta, hvor investorer kan låne fiat med sikkerhet i kryptovaluta. De driver også en trading desk, og tilbyr spareprodukter i kryptovaluta.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.