Institusjonene kommer

SIX group, selskapet bak den største sveitsiske børsen og oppgjørssentralen, investerer nå i et selskap som bygger infrastruktur for kryptovaluta. Omniex heter selskapet som satser på økende interesse fra institusjonelle kunder.

At en stor gruppe som SIX satser på kryptovaluta, er en trend som har pågått i flere år, der “gammel-finans” utvikler eller satser på ny teknologi, i dette tilfellet kryptovaluta. Vi har sett lignende satsninger fra ICE, eieren av New York Stock Exchange, vi ser det også på den ærverdige banken J.P Morgan, som nå tilbyr spesialtilpassede kundeprodukter til kryptoindustrien.

SIX er nå med i et konsortium av VC firmaer som skyter inn $14 i Omniex, som er basert i Silicon Valley. Forretningsplanen til Omniex er å lage en plattform for institusjonelle kunder, som samler inn kursdata fra alle de største børsene og tilbyr kundene å handle med automatisk routing eller i en kurv. Det betyr at store fond og investormiljøer kan kjøpe og selge der prisene er best til enhver tid, akkurat slik som man gjør i aksjemarkedet. I utvidet konsekvens vil dette skape bedre likviditet og spreader på de største børsene, noe som igjen kan være positivt for markedet totalt sett.

Ulik tilnærming

“Du kan enkelt teste ulike produkter på privatinvestorer, men skal du bygge noe for store institusjoner, må man ta hensyn til deres behov og erfaringer fra andre markeder”.

CEO Hu Liang i Ominex er tydelig på hvem kundene er og hva de etterspør. Dette vet han fordi han har 16 års erfaring fra State Street, en av de største aktørene av settlement produkter på Wall Street.

Dette passer inn i strategien til SIX Digital Exchange (SDX), som skal liste, trade, settle og oppbevare kryptovaluta. Ved at SDX bruker Omniex, vil kundene til børsen få tilgang til prisbildet og likviditet i andre markedet også. Det betyr at hvis det er en bedre selger av Bitcoin et annet sted en SDX, vil kunden enkelt via SDX sitt dashboard, få tilgang til en selger på f.eks Binance.

SDX har i dag startet å tokenisere aksjer og obligasjoner, men skal snarest bevege seg inn i både eiendom og kunst.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.