Effektiv pengeoverføring

Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika (BRICS) planlegger å lansere en egen kryptovaluta for pengeoppgjør mellom landene. Det er BRICS Business Council som utviklet og foreslått ordningene. Formålet er å unngå amerikansk dollar dominans og det utdaterte SWIFT systemet.

Medlemslandene foreslår å lage et enhetlig betalingssystem med oppgjør i en felles kryptovaluta. Deretter kan medlemslandene og selskapene ta oppgjør med de respektive lands valutaer. Det vil effektivisere pengeoverføring mellom landene.

CEO i Russian Direct Investment Fund (RDIF) forteller at BRICS landene er mottagere av 20% av globale investeringer. Ved å opprette en egen kryptovaluta for internasjonale betalinger, vil de ytterligere redusere avhengigheten av dollars. Dette er del av en større trend der oppgjør i amerikanske dollar på internasjonale transaksjoner har falt fra 92% til 50% de siste fem årene.

Konkurranse

India, Russland og Kina jobber parallellt med et system som skal være en direkte konkurrent av SWIFT. Dette systemet bygger på Russland sitt SPFS system og Kina sin interbank utgave som heter CIPS. Det nye systemet skal fungere som en gateway to andre valutaer som ikke er med i BRICS samarbeidet.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.