The Lightning Network er en annenlags skaleringsløsning, som lar brukerne sende og motta Bitcoin med ekstremt lave avgifter. Det kommer av at man bruker bitcoinkjeden som referanse ved tvister og endelig oppgjør, men ikke når man sender en transaksjon fra A til B.

Økning i antall kanaler

En lightning-kanal er som å legge kortet i baren for å betale regningen senere. Når du overfører Bitcoin via Lightning vil ikke endelig oppgjør på Bitcoinkjeden forekomme før kanalen stenges ned. Statistikk fra rapporten til BitMEX viser at det hittil er stengt ned og foretatt oppgjør på over 60.000 lightning kanaler, med en overføring på over 6.000 Bitcoins. Dette er kanaler som ikke lenger er aktive, men det viste seg at den store økningen i tvangslukking av kanaler også viser hvor stor bruken egentlig er.

“Vår database viser at at tvangslukking av kanaler er veldig vanlig, og at bruken av lightning er høyere enn antatt ettersom dette er en forventet og normal prosedyre”.

De fleste åpne blokkjeder vil kunne haven i en flaskehals ved mange transaksjoner på grunn av begrenset antall noder, datakraft og strømprisen. Annenlags skaleringslløsninger har ikke dette problemet da man i teorien kan gjennomføre flere millioner transaksjoner før man verifiserer på hovedkjeden.

Hvorfor er Lightning viktig for Bitcoin sin vekst?

En annen sammenligning er et pokerbord med sjetonger. Du kjøper et visst antall sjetogner og setter deg ved pokerbordet. Sjetongene kan veksle hender uendelig ganger og være i spill så lenge noen orker å sitte ved bordet, men kan hele tiden løses inn til vanlige penger hvis noen ønsker å forlate casinoet.

De to største blokkjedene i verden, Bitcoin og Ethereum, kan kun foreta mellom 6 og 50 transaksjoner i sekundet. Hvis det blir sendt flere transaksjoner til verifisering, kan prisen og avgiftene stige drastisk, noe som skaper usikkerhet for motpartene i transaksjonen.

Lightning har ingen slike begrensninger, og er kun avhengig av åpne betalingskanaler. BitMEX sin rapport viser at antall betalingskanaler stiger drastisk.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.