Det tidligere rekord-nivået (ATH – all time high) kom 17. Desember 2018, og ligger på ca 164.000 kr. I skrivende stund, er nivået på ca 139.000 kr. Med andre ord, er vi kun ca 15% unna ATH i BTC/NOK.

Bitcoin har opplevd et solid bullrun i det siste. Dette er drevet av siste tids nyheter som at Paypal vil tilby kundene sine å kjøpe kryptovaluta, samtidig som fler og fler store firmaer og personligheter nå snur seg mot Bitcoin som inflasjonshedge. Senest igår, 9. November, gikk Stanley Druckenmiller ut og sa han hadde kjøpt Bitcoin.

Eksisterer mer Bitcoin nå enn ved forrige ATH

Da Bitcoin hadde sin forrige storhetstid i verdi, eksisterte det et mindre antall Bitcoin enn hva det gjør idag. Idag er det blitt minet frem over 18,5 millioner Bitcoin, og det gjør at Bitcoins market cap også opplever stor vekst.

Samtidig er ATH på Bitcoin markedsverdi (market cap) i NOK ca 2820 mrd, og nåværende markedsverdi (NOK) er ca 2558mrd. Vi er derfor ca 10% unna ny ATH i Bitcoin sin markedsverdi (NOK), som du kan se illustrert i charten under.

Hvis Bitcoin fortsetter den siste tids positive vekst, er det ikke helt usannsynlig at vi kan treffe et slikt nivå. Ny market cap ATH kommer når (ikke hvis) Bitcoin bikker nivåer over 155.000 kr gitt dagens dollarkurser. Toget stopper ikke to ganger!

Kilde: Tradingview
Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.