Source: bruceg1001, Flickr

The tipping point of its existence

I den ferske rapporten fra Citi Global Perspectives and Solutions (GPS) , utarbeidet med samarbeidspartnere fra BlockFi, Elwood, Fidelity, Grayscale, Uniswap, Genesis, og mange fler, hevdes det at Bitcoin er på ”tippepunktet for sin eksistens” takket være store institusjonelle investeringer og økende reguleringsgrunnlag.

Rapporten fremmer at oppfatningen av bitcoin både som betalingsmiddel og nettverk varierer stort, men det er utvilsomt inspirasjonen bak en ny og fremvoksende blokkjede-basert økonomi. Dette har i tillegg skapt et nytt og desentralisert kryptovalutamarked.

Citi beskriver Bitcoin som blokkjedenes “Nordstjerne” på grunn av sine kjerneinnovasjoner som igjen dannet byggesteinene som lanserte blokkjedenes økosystem.

Den foretrukne valutaen i internasjonal handel

Banken poengterer i rapporten at det er svært viktig at den institusjonelle interessen ikke kjølner post Covid-19. En slik nedgang i interesse vil i værste fall fjerne en nøkkelspiller i Bitcoins støtteapparat, da denne typen interesse fungerer som et svært godt levedyktighets-stempel.

I et fremtidig perspektiv, så spår artikkelen at bitcoin kommer til å utvikle seg til “the currency of choice for international trade” som følge av sitt desentraliserte design, mangel på valutaeksponering, raske (og potensielt billigere) overføringer, sikre betalingskanaler og sporbarhet.

Artikkelen konkluderer med poesi fra Arthur Schopenhauer:

“All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident.”

Denne storfen poengterer at Bitcoins fremgang i løpet av kun litt over et tiår gjør den digitale valutaen til noe helt spesielt – uavhengig av fremtiden, som igjen ser lys ut.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.