Photo by Bram van Oosterhout from Pexels

77 kontrakter tradet

Tidligere i desember, rapporterte Coindesk om at CME skulle lansere futures på Ether, verdens nest største kryptovaluta per markedsverdi, i februar 2021. Ether er såkalt “native currency” for Ethereum nettverket.

Handel med Ether-futures gikk live sent på søndag. Februar-kontrakten registrerte en åpningskurs på $1,670. Da lå spotprisen på rundt $1,600.

Den Chicago-baserte børsen hadde per 8.februar tradet 77 kontrakter, med desidert mest aktivitet på februarutløpet. Futures er bindende avtaler om å kjøpe eller selge en eiendel (i dette tilfellet Ether) til en forhåndsbestemt pris, på et senere tidspunkt.

CMEs Ether-futures blir gjort opp i fiat, og basert på børsens indekskurs som inkluderer data fra store kryptobørser som Bitstamp, Coinbase, Gemini, itBit og Kraken.

Første av sitt slag

CME er første børs i verden som tilbyr futures på Ethereum nettverket, og dette produktet tiltrekker seg kanskje institusjonell interesse, som igjen vil støtte oppunder Ethers nylige prisboost. Researcher og medgründer i Messari, Qiao Wang, tweeter:

Mellom $5,000 og $20,000

Wang er bullish når det kommer til Ethers videre prisutvikling, og spår en stor prisutvikling i fremtiden fra dagens $1,700 nivå opp mot $5,000 eller helt opp til $20,000

En sterk sammenheng

Siden CME annonserte at de skulle lansere futures på Ether, har kryptovalutaen mer enn triplet seg i verdi, og handles i skrivende stund til $1,730 med en stigning på 2,5% de siste 24 timene.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.