Kilde: The Focal Project, Flickr

50% nedgang

Coinbase’ børsnotering den 14. april tiltrakk seg stor oppmerksomhet. Flere kapitalforvaltere publiserte verdivurderinger i sammenheng med at kryptobørsen omsatte for $1,8 milliarder i Q1 2021, samtidig som andre meglerhus kom med svært konkrete kjøpsanbefalinger i perioden rett før- og etter noteringen på Nasdaq. Prisutviklingen siden da har vært alt annet enn en fest.

Ved noteringen var åpningskursen $381, og samme dag closet aksjekursen på $321 etter å ha satt en foreløpig all-time-high på $430. Siden denne ATHen ble satt, har aksjen falt litt under 50%, til $229 som var stengningsprisen igår. På mandag traff aksjen en all-time-low på $210.

COIN siden 14. april
Kilde: Tradingview

Positiv korrelasjon

Samtidig har også kryptomarkedet korrigert kraftig den siste tiden, og man kan enkelt trekke paralleller til at en av verdens største kryptobørser vil følge det tilhørende markedet. Bitcoin er ned rett under 50% siden 14. april, samtidig som den totale markedsverdien av hele kryptovalutamarkedet er ned fra $2,1 billioner den 14.april til “kun” $1,3 billioner igår.

Total markedsverdi av kryptomarkedet.
Kilde: Coinmarketcap
BTC/USD siden 14 april
Kilde: Tradingview

Har fortsatt støttespillere

Det blir spennende å se hvordan Coinbase-kursen reagerer når (ikke hvis) kryptomarkedet henter seg inn igjen, og i mellomtiden får vi høre på store stemmer som den fra Cathie Wood i ARK Invest. Investeringsselskapet hvor hun (som forøvrig har blitt kalt “Wall Street’s hottest hand”) er CEO, har kjøp COIN aksjer jevnt og trutt siden noteringen spredt over forskjellige ETFer. Dette har ført til en akkumulert posisjon på over 4 millioner aksjer, verdt over $916 millioner med gårsdagens stengningskurs. Det er av den grunn lite overraskende at Wood er bullish. Les mer hos Theblockcrypto.

Disclaimer: Forfatteren eier aksjer i Coinbase

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.