Photo by Aditya Vyas on Unsplash

Først på sekundærmarked

TheBlock rapporterer at Coinbase har informert markedet om at de har valgt Nasdaq som arena for sin direktelisting. Dette kommer forholdsvis lite overraskende etter de tidligere i januar informerte aksjonærene sine om at selskapet skulle lansere et sekundærmarket for private aksjer på Nasdaq Private Market (NPM).

Nasdaq Private Market brukes av selskaper som er på vei til å børsnoteres, og gir private investorer mulighet til å selge aksjer. Programmene som tilbys på markedet er blant annet: “controlled liquidity programs for pre-IPO companies looking to raise secondary capital for shareholders and investors.”

$50 milliarder

I følge en anonym kilde var Coinbase aksjene på NPM priset til $200 med 254 millioner utestående aksjer. Det gir en implisitt verdi på $50 milliarder.

Denne beregningen representerer også rabatt på pre-IPO futures for Coinbase på FTX. Aksjene handles til $277, noe som innebærer en verdsettelse rett under $ 70 milliarder.

Kilde: TheBlock og FTX

Stor seier

At Coinbase velger Nasdaq istedenfor New York Stock Exchange (NYSE), er helt klart noe å feire for Nasdaq. NYSE har tidligere gjennomført direktelistinger av flere andre unicorns, inkludert Spotify, og i desember signerte SEC en plan laget av NYSE som tillater selskaper å skaffe penger gjennom en direkte børsnotering. NYSE var også en av investorene i Coinbase’ kapitalinnheting på $75 millioner i 2015.

Direktelistinger er vanligvis et godt alternativ for selskaper med et etablert merkenavn som søker likviditet for sine interessenter i forhold til å skaffe ny kapital.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.