Kryptobørsen er for øyeblikket under flere etterforskninger, og de som er kjent med etterforskningen har informerte om at direktørene i selskapet sammen med tidligere ansatte samarbeider med etterforskningen.

Coinbase ble bøtelagt for falsk, villedende eller unøyaktig rapportering og wash trading i tidsrommet fra januar 2015 til september 2018. Acting Director of the Division of Enforcement Vincent McGonagle forteller at, “Rapportering av falsk, villedende eller unøyaktig transaksjonsinformasjon undergraver integriteten til prisingen av digitale eiendeler. Denne håndhevelseshandlingen sender beskjeden om at Kommisjonen vil gjøre sitt beste for å beskytte integriteten og åpenheten til slik informasjon.”

CFTC hevdet Coinbase i løpet av nevnte periode benyttet seg av to automatiserte handelsprogrammer Hedger and Replicator, som pleide å matche ordrer på hverandres ordrebok for å vise et oppblåst handelsvolum. Disse dataene ble også brukt på forskjellige indekser som samarbeidet med Coinbase, og dermed ga falsk markedsinformasjon.

Coinbase og andre kryptoselskaper som ønsker å bli børsnotert kan støte på forsinkelser

Den pågående etterforskningen av Coinbase utført av CFTC, inkludert lanseringen av BCH, Ethereum-relaterte hendelser, rollen som likviditets prisstiller og så videre. Innsidere i industrien tror også Coinbase kan være den første av mange, og at det kan påvirke den offentlige børsnoteringen til en rekke kryptoselskaper.

Coinbase var klar til å børsnoteres i løpet av de neste ukene, etter å ha notert nesten 115 millioner aksjer på Nasdaq for bare et par dager siden. Imidlertid har den pågående etterforskningen, sammen med en nylig bot, presset børsnoteringen tilbake et par uker, og mange mener at CFTCs handlinger også kan påvirke andre børsnoteringer av kryptoselskaper i USA og Kina.

Innlegget er opprinnelig publisert på Coingape.

Kryptografen nyhetsbrev