Photo by Lorenzo from Pexels

AAVE og Uniswap leder ann

Samtidig som de mest populære kryptomarkedene står stille eller går nedover, så opplever DeFi-prosjekter som Uniswap og AAVE sterk vekst sammen med andre NTFer. Aksjemarkeder er også negative i påvente av redusering i kvantitative lettelser fra den amerikanske sentralbanken, Fed.

Bitcoin, Ethereum, Tether, Polkadot, Ripple og mange andre assets opplevde igår dag to med verditap – det største hos Polkadot, som i skrivende stund er ned 7,75% de siste 24 timene. Bitcoin er ned 2,5% siste 24 timene, men har stabilisert seg over et støttenivå på $30,000.

Stemningen DeFi sektoren derimot, er veldig forskjellig. Uniswap har ikke stanset veksten hele uken, og er opp nesten 7% de siste 24 timene. AAVE (DeFi prosjekt som baserer seg på å tillate brukere å låne, samt låne ut diverse former for kryptovaluta) prosjektet er også opp nesten 6% de siste 24 timene.

UniSwap siste uken. Kilde: CoinMarketCap

Ethereum korrelerer

Selv om prisen på Ether den siste uken generelt har stått stille eller gått ned, så er det store bildet litt annerledes. DeFi veksten i januar har pushet Ethereum nettverkets verdi til nye høyer, og satt for en ukes tid siden ny all-time-high over $1470. Selv om de siste dagers DeFi vekst ikke har hjulpet Ethereum mot å gå ned i verdi, så har DeFi fortsatt en sterkt positiv effekt for verdens nest største kryptovaluta.

Som tidligere nevnt, er også NTFer (Non-Fungible-Tokens) med å dra lasset. I går traff Dapper Labs “NBA Top Shot” collectibles nummer 1 på listen over salgsvolum for første gang. Selskapet overgikk 32 millioner dollar i salg, og gikk forbi Cryptokitties på salgsvolum listen.

NFT-samleobjekt-markedet har så langt solgt nesten $100 millioner i samleobjekter, og de 5 beste samleobjektene har alle hatt 50% eller mer vekst de siste syv dagene. For investorer som venter på neste Bitcoin bull run, nyter samlere av digitale kunstverk glade dager.

Røde aksjemarkeder

Både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq closet i går handelen i rødt på grunn av bekymringer rundt om sentralbanken Federal Reserve – Fed, muligens vil trekke nedskalere sitt aggressive program for kjøp av assets for å stimulere markedene.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.