Bitcoin beveger seg horisontalt og vi venter på et utbrudd. I dag tenker jeg å gå gjennom hvordan jeg utfører mine analyser og hvordan du kan gjøre det samme – og dermed la følelsene dine ligge utenfor investeringene dine, skriver Dennis Sahlström, teknisk analytiker.

Bitcoinprisen åpnet forrige uke (uke 44) på rundt 9,500 dollar og befinner seg nå i en konsolideringsfase.

Nå handles kryptovaluta til rundt 9,300 dollar, men når vet vi egentlig om prisen kommer til å gå opp eller ned?

Dette tenker jeg å gjennom i dagens analyse.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på fire timer. Bildekilde: Tradingview.com

Vi skal se nærmere på hvordan jeg utfører mine tekniske analyser. Mange mener at teknisk analyse ikke er noen eksakt vitenskap, noe jeg er enig i, men det fungerer og gir deg en stor fordel hvis du allerede ikke bruker teknisk analyse.

Kan du tjene penger med kun teknisk analyse? Svaret er nei. Du må også bruke fundamental analyse, risikostyring, vite hvordan du kan fordele kapitalen din, med mer.

Men hvis du lærer deg de ulike komponentene er det mulig å tjene penger kontinuerlig med dine investeringer. Imidlertid må du lære deg hvordan du gjør alle delene.

Et utbrudd bestemmer veien

Teknisk analyse er en av delene og det skal vi se nærmere på i dag. Jeg begynner alltid med et større perspektiv og ser på bitcoin med et perspektiv hvor hvert lys tilsvarer en måned.

Hvis vi ser på perioden januar til juni kan vi se at lyset gikk høyere og høyere, men i månedene juli til november befinner prisen seg innenfor juni sine høyeste og laveste nivåer.

Dermed vil et utbrudd avgjøre hvor prisen vil gå.

Nå kan vi se at når prisen i oktober gikk ned og testet det laveste nivået rundt 7,400 dollar, kom kjøperne tilbake og presset opp prisen.

For dere som venter på hvilken retning prisen vil ta, er det første steget at vi ser et utbrudd fra månedens månedlige lys.

Diagram for bitcoin/usd innstilt på måneder. Bildekilde: Tradingview.com

Deretter går jeg inn på kortere sikt hvor hvert lys utgjør en dag og helt ned til en time.

I dagens analyse vil vi gå ned til et nivå der hvert lys representerer en dag og deretter fortsette med en videre analyse for den kommende uken.

Prisen innenfor nivåene

Om vi beholder støtten og motstanden fra månedslyset og går inn på et kortere perspektiv kan vi se at prisen befinner seg innenfor våre nivåer.

Inntil vi ser et utbrudd, kan vi forvente at prisen beveger seg mellom støtten og motstanden. Det betyr at om vi kjøper ved bunnen og setter en “stop loss” (en ordre som begrenser tapene dine) like under, så tar du en posisjon der sannsynligheten er stor for at prisen beveger seg dit du vil.

Vent på et prisutbrudd

Du venter dermed på at prisen skal gå dit DU vil. Det kan dermed bety at du ikke tar en posisjon på flere dager eller uker.

Hvis du derimot prøver å finne ut hvor prisen skal gå, må du først se et utbrudd fra det høyeste eller laveste nivået i lyset for måneden for å bekrefte hva som kan skje.

I løpet av kommende uke skal vi undersøke hvordan du kan gå inn i kortere perspektiver for å bekrefte at prisen mest sannsynlig går dit du vil at den skal gå. Jeg håper at dere synes denne typen artikler er spennende og jeg tar gjerne i mot tilbakemelding i kommentarfeltet.

Husk at alt jeg skriver bare er mine egne meninger og ikke bør sees på som økonomisk rådgivning.

Ha en fin tradinguke!

Diagram for bitcoin/usd innstilt på dager. Bildekilde: Tradingview.com
Dennis Sahlström har handlet med verdipapir siden 2012 og med kryptovaluta siden 2017- Nå driver han en læringsplattform med investeringsstrategier for kryptovalutaer. For deg som ønsker å lære deg mer holder Dennis et webinar på torsdag den 28 november klokken 20.00.

Opprinnelig publisert på Trijo News

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.