Hjem  »  Nyheter  »  Det er nå over 5000 bitcoin-minibanker i verden

Det er nå over 5000 bitcoin-minibanker i verden

Bendik Norheim Schei
calendar 28,juni 2019

90 forskjellige land

Denne typen minibanker lar deg veksle kontanter mot bitcoin. Ifølge CoinATMRadar er antallet nå 5016 minibanker, fordelt over hele verden. Disse blir ofte omtalt som BTMs (Bitcoin ATMs), og finnes nå i omtrent 90 land.

USA er ledende med 3179 BTMs, etterfulgt av Canada med 687. Deretter følger land som Storbritannia, Østerrike og Spania. I Norge finnes det i dag kun 2 BTMs, plassert i Oslo og Kristiansand.

Månedlig vekst øker igjen

Det er omtrent et år siden den månedlige veksten var størst med nye BTMs. Toppen ble nådd i mai 2018, med 256 nye BTMs installert. Som grafen under viser, har veksten nå igjen satt fart, med en stabil vekst. Hittil i juni er det installert 161 nye BTMs i verden.

Samarbeid med Circle K

DigitalMint, en leverandør av  BTMs, inngikk denne måneden et samarbeid med Circle K. Dette vil bli tilgjengelig i Arizona og Nevada gjennom et pilotprosjekt. Marc Grens, president i DigitalMint, er strålende fornøyd med samarbeidet:

We are thrilled to be partnering with a respected organization like Circle K. This partnership opens the door for massive expansion of Bitcoin access to new markets around the globe.

Flere muligheter for bitcoinveksling

Det er i dag høye gebyrer for å veksle kontanter med bitcoin. Disse er som regel langt høyere enn f.eks. kjøp via online alternativer, men vil forhåpentligvis synke med økt konkurranse på BTM-markedet.

Det er også en rekke andre muligheter for å veksle sin lokale valuta til kryptovaluta. Kryptografen skrev tidligere i år om en rekke andre muligheter for å kjøpe bitcoin i butikk eller lignende steder.

Back