Hjem  »  Nyheter  »  Deutsche Bank: Bitcoin er for viktig til å ignorere

Deutsche Bank: Bitcoin er for viktig til å ignorere

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 19,mars 2021

$1,000,000,000,000 and rising

I en ny rapport publisert av researchavdelingen til Deutsche Bank, konkluderes det med at på grunn av Bitcoins markedsverdi på over $1 billion (trillion på engelsk), så har verdens største kryptovaluta nå utviklet seg til et monetært fenomen det ikke er mulig å ignorere lenger.

Rapporten, som ble publisert onsdag 17. mars, sier prisen på bitcoin, som i skrivende stund er rett under $60,000, kan fortsette å stige så lenge interessen fra kapitalforvaltere og selskaper fortsetter å strømme til. Selv om dette argumentet er grunnleggende logisk i seg selv, så forventer Deutsche at kryptovalutaen forblir volatil – mye grunnet i begrenset omsettelighet.

BTC/USD siste uken.
Kilde: Tradingview

Lav andel av transaksjonene er betalinger

Deutsche Bank anslår at mindre enn 30% av transaksjonsaktiviteten i Bitcoin er relatert til betalinger. I løpet av 2020 endret 28 millioner BTC eier – dette tilsvarer 150% av det totale antall bitcoin i omløp. I mellomtiden ble 40 milliarder Apple-aksjer handlet, noe som tilsvarer 270% av totalen. Videre tilsvarer gjennomsnittlig antall BTC som handles daglig mot USD, bare 0,05% av Yen og 0,06% av GBP.

Deutsche mener derfor videre at Bitcoin må transformere potensiale til resultater, slik som Tesla har gjort.

Krever senitmentskifte

I likhet med Bitcoin, har Tesla utløst mange debatter om selskapet er biltransportens fremtid, eller en “soon-to-die fad.” Sentimentet har skiftet dramatisk de siste 18 månedene ettersom Tesla viste seg i stand til å levere “rimeligere” masseproduserte biler som Model 3.

Rapporten avsluttes med at Bitcoins nåværende verdsettelse har et bredere skifte mot “cross border payments” allerede priset inn, og derfor må teknologien og nettverket nå demonstrere verdien sin som betalingsmiddel for å leve opp til sitt rykte.

Deutsche Bank planer utenom dette å utvikle en “fullintegrert custodyplattform for institusjonelle kunder og deres digitale eiendeler” som ble avduket i desember 2020 i en World Economic Forum-rapport.

Back