Stanley Druckenmiller

Storfinans

Stanley Druckenmiller er en av verdens mest kjente fondsforvaltere. Han stengte ned sitt fond Duquesne Capital etter 29 år med rekordhøye resultater, fordi han ikke trodde han ville kunne fortsette å skape lignende avkastning. Han har senere brukt mye tid på CNBC og forvaltning av egen formue. som er i størrelsesorden $4.4 milliarder.

På mandag fortalt Druckenmiller på CNBC at han eier Bitcoin. Han er en av de seneste store profilene som har gjort karrierer i finansbransjen, som nå omfavner Bitcoin.

Høyere avkastning

Han fortalte i intervjuet at hans posisjon i gull var “mye mye større”, så forventet han bedre avkastning i Bitcoin enn gull. Årsaken var at hvis først inflasjonen kommer, slik at gull vil stige, så vil Bitcoin stige mer grunnet den tynne likviditeten og høye beta. Det kan sammenlignes med at unge vekstselskaper stiger brattere enn tunge bluechips under et børsrally.

På spørsmål om hva som fikk han til å kjøpe Bitcoin, svarte han millennials og store penger hos teknologisektoren på vestkysten. “Teknologigutta har mye penger og de liker Bitcoin”

Han har i tillegg en stor shortposisjon i amerikanske dollar, som han mener vi bli verdt mindre som følge av pengetrykking.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.