Det virale klippet

The Europeiske sentralbanken ønsker å aksellerere arbeidet med en egen digital valuta, for å ligge i forkant av utviklingene, uttaler den nye ECB presidenten Christine Lagarde.

Tirsdag holdt hun en pressekonferanse og i dette klippet, som har gått viralt i kryptokretser, kan dere høre hva hun sier om digitale valutaer inkludert Bitcoin.

Lagarde fremhevet at diskusjonene rundt digitale valutaer var kommet langt i flere OECD land som Kanada, England og Frankrike. Nå ønsker hun at ECB tar grep slik at EU som helhet vil ligge fremst i utviklingsløpet. I følge henne skal ECB bestemme seg innen medio 2020 for noen klare målsetninger når det gjelder digital pengepolitikk.

Overbevist

“Min personlig overbevisning er at etterspørselen der ute er etter gode stablecoins, og ikke først og fremst bitcoin. Det er kun en privat stabelcoin som er annonsert, men vi vet at det blir jobbet med flere andre. Vi bør øke farten slik at vi kan plassere ECB i forkant av utviklingen, og ikke blir nådegitt andre private initativ”.

Det har lenge vært debattert hvorvidt ECB burde utstede sin egen digitale valuta, slik at det blir billigere og mer effektivt for publikum å gjøre betalinger innenfor og utenfor landegrensene. Utfordringen er at flere finansministre innen EU har vært skeptiske.

Tidligere denne månedene, samlet EU sine finansministre seg rundt en uttalelse om å jobbe mot private stablecoins, før et fornuftig regelverk var på plass. Den tidligere ECB presidenten Jean-Claude Trichet uttrykte sin skepsis til kryptovaluter på en pressekonferanse i Bejing tidligere i høst. Han sa rett ut “Jeg er veldig i mot Bitcoin, og jeg tror vi har vært naive ved å la denne vokse frem. Bitcoin er ikke ekte”.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.