Hjem  »  Nyheter  »  Elon Musk: Tesla vil godta Bitcoin når mining er 50% grønn

Elon Musk: Tesla vil godta Bitcoin når mining er 50% grønn

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 14,juni 2021

Markedsmanipulator?

Tesla vil, ifølge Elon Musk, gjenopprette muligheten for kunder å betale med Bitcoin når miningprosessen er 50% grønn. Dette følger av en tweet fra Musk selv, som tilsvar til en artikkel skrevet av Cointelegraph hvor han ble anklaget for markedsmanipulasjon i sammenheng med Teslas bitcoinsalg i Q1.

Det er uklart hvordan Musk vil faktasjekke at minere opererer med “ren energiforbruk” ettersom det er en utbredt debatt om hvor industrien for tiden står. Likevel gir kommentarene et positivt signal for at man en gang i fremtiden vil kunne kjøpe den nyeste Teslaen med bitcoin.

For en måneds tid siden, så vi at Tesla trakk tilbake muligheten for sine kunder om å betale for biler i bitcoin. Musk gikk ut med at grunnen var det stadig økende miljøproblemet i bitcoinmining.

Forøvrig, har vi de siste ukene sett at store datasentre i Kina, mer spesifikt Xinjiang provinsen, har måttet stenge miningaktiviteten etter ordre fra kinesiske myndigheter. Datasentrene er blant de største i verden, og drives i stor grad på fossil energi. Selv om bitcoins hash-rate har fått en smell, så er dette positivt for miljøproblematikken.

Salg som likviditetsbevis

Tidligere i april ble det gjennom Teslas Q1 rapport offentliggjort at selskapet hadde solgt unna 10% av BTC beholdningen sin. Tech-giganten rapporterte et salg av digitale eiendeler på $272 millioner. Følgelig ble Musk anklaget for å ha drevet prisen nevneverdig opp med nyheten om Teslas BTC kjøp på $1,5 milliarder, for så å cashe inn på høyere kurs i etterkant.

Musk selv hevder salget kun ble gjort som del av en plan som har eksistert helt siden kjøpet, og at det i hovedsak ble gjennomført for å bevise at man kunne selge store BTC verdier uten å flytte markedet nevneverdig.

Back