Foto: JD Lasica from Pleasanton, CA, US, Wikimedia Commons.

Ambivalent fortid

Elon Musk har tidligere uttalt seg i forskjellige sammenhenger om Bitcoin. Mest kjent er Twitter-korrespondansen med MicroStrategy CEO, Michael Saylor, hvor det foreslås å allokere hele Tesla balansen fra USD til BTC, hvorpå Musk svarer noe kryptisk.

På den andre siden, har også Tesla-gründeren også gått ut med kritiske uttalelser rettet mot verdens største kryptovaluta:

Musk avsluttet lørdag 9. januar sin ambivalens rundt Bitcoin ved å svare på en tweet skrevet av Ben Mezrich. Her fremkommer det at hverken Musk eller Mezrich ville takket nei til lønn i bitcoin i fremtiden.

Begivenhetsrik høst

Dette er nok et tegn på at Bitcoin er på vei til på bli mer mainstream, som PayPals CEO tidligere har spådd. (Musk var forøvrig med å grunnlegge PayPal i 1998). Vi har denne høsten sett en flodbølge av institusjonell interesse og investeringer, og om Elon Musk skulle nedtegne Tesla på denne listen, ville det være et svært stort skritt mot å forsikre markedet om bitcoins fremtid som ikke bare et spekulativt produkt, men også som betalingsmiddel.

Selv om den institusjonelle interessen har vært sjåfør i høst, så er det ikke noen tvil om at retail-kjøpere nå også har meldt seg på racet. Richard Paulsen og Bendik Schei diskuterer dette i første 2021-episode av Kryptografen Podcast.

Troneskifte

Selv om du mot formodning ikke visste hvem Tesla-sjefen Elon Musk var før, så var det vanskelig å ikke få med seg at Sørafrikaneren i forrige uke forbigikk Jeff Bezos på verdens riking-liste, og overtok tronen for verdens rikeste person. Dette kommer som en konsekvens av blant annet Tesla aksjens vanvittige verdiøkning det siste året. For ett år siden, kunne man kjøpe én Tesla aksje for $108. Nå handles den til over $800, og er inkludert i S&P 500 indeksen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.