Hjem  »  Nyheter  »  En tredjedel av institusjonelle forvaltere eier kryptovaluta

En tredjedel av institusjonelle forvaltere eier kryptovaluta

Torbjørn Bull Jenssen
calendar 09,juni 2020
  • Fidelity har kjørt en spørreundersøkelse om kryptovaluta blandt nesten 800 institusjonelle investorer i USA og Europa
  • Mer enn 25% oppgir at de eier bitcoin mens 11% oppgir at de eier ether

Rundt en tredjedel av store institusjonelle investorer eier kryptovaluta, i følge en spørreundersøkelse gjennomført av Fidelity Investments, en av verdens største kapitalforvalter.

Europa ligger foran USA

Totalt oppgir 36% av de totalt 774 respondentene at de eier enten kryptovaluta eller kryptovalutaderivater.

I USA er andelen 27%. Dette inkluderer pensjonsfond, hede fond og såkalte family officeses. Dette er en økning på 5 prosentpoeng, opp fra 22% i fjor.

I Europa er andelen vesentlig høyere og hele 45% av respondentene oppgir å være eksponert mot kryptovaluta.

I følge Tom Jessop, president of Fidelity Digital Assets, kan dette skyldes at “Europa muligens er mer støttende og imøtekommende“. Videre hevder han at forhold som negative renter i flere europeiske land kan spille en viktig rolle og bidra til at bitcoin blir mer attraktivt ettersom en rekke andre aktiva ikke kaster av seg.

I følge undersøkelsen eier over fjerdedel av respondentene bitcoin mens kun 11% eier ether, den nest største kryptovalutaen. Siden starten av året er bitcoin opp 36% i USD, rundt 40% i NOK.

Bekymret for volatilitet

Den største bekymringen respondentene hadde, var ikke knyttet til kriminell bruk av kryptovaluta, men volatiliteten i sektoren. I tillegg var det bekymring knyttet til frykt for markedsmanipulasjon.

“Investorenes bekymring går i hovedsak på forhold som vil løses av seg selv etterhvert som markedsinfrastrukturen utvikles”, i følge Jessop.

En større trend

Vi ser nå en trend der stadig flere kryptovaluta-tjenestetilbyder som BitGo og Genesis retter produkter mot det institusjonelle markedet, selv om enkelte fortsatt henger bak utviklingen.

Det jobbes med å utvikle såkalt “prime brokaerage”-løsninger. Storbanker har også begynt å fatte interesse for sektoren og prosjekter som Pure Digital posisjonerer seg for utviklingen her.

Som Jessop påpeker, bekrefter resultatene fra undersøkelsen til Fidelity trenden i markedet med økende interesse for og aksept av kryptovaluta som en investerbar aktivaklasse.

Fidelity har selv sin egen løsning for å oppbevare bitcoin for klinter, som de lanserte i fjor, men har ikke uttalt seg om hvor store midler som oppbevares der.

Back