Oppdatering: Kryptografen har vært i kontakt med daglig leder i Bitcoins Norway, Ole-Andre Torjussen, som kan bekrefta at det er de som er avsender av e-posten og at det ikke er snakk om et phishing-angrep.

Ny informasjon på Facebook

Nylig ble det via selskapets Facebookside lagt ut en oppdatering som bekrefter at et detaljert svar vil bli publisert klokken 14 i dag. Her sies det at midlene er sikret i en amerikansk bank, og at kunder vil få utbetalt sine verdier per 7. mai 2019.

E-post til brukerene 

Kvelden 1. juli gikk det ut en epost til alle brukere av Bitcoins Norway. Teknologileverandøren deres, Alphapoint skal ha blitt utsatt for alvorlige dataangrep. Dette skal ifølge e-posten ha rammet Bitcoins Norway og deres kunder. Man frykter at Alphapoint ikke har midler til å gjøre opp for seg og stenger derfor ned driften. Kunder ble bedt om å fylle ut et skjema i Google forms, med personinformasjon som navn, e-post, adresse, telefonnummer, bankkontonummer, personnummer og når man sist handlet kryptovaluta. Kundemidlene skal selges og refunderes til en kurs satt 7. mai. Kunder som ikke ønsket dette ble bedt om å ta kontakt innen 4. timer

Mye som skurrer

Mangel på troverdige kilder

Det er ingen informasjon på hverken hjemmesiden til Bitcoins Norway om angrepet og siden er fortsatt oppe. Det er heller ingen tilgjengelig informasjon som tilsier at AlphaPoint har problemer.

Hverken e24 eller DN har lyktes å få en formell uttalelse fra Torjussen og informasjonen som er blitt sendt ut krever potensielt kun at e-posten hans er blitt hacket. E-posthenvendelser besvares automatisk med at han er på ferie, som kan være reelt.

Det er altså ingen troverdige kilder som kan bekrefte hendelsen.

Useriøs forespørsel

Videre er det høyst uklart hvorfor informasjonen som etterspørres er nødvendig. Selv om AlphaPoint skulle ha vært utsatt for et dataangrep, burde Bitcoins Norway ha full oversikt over brukerne sine.

Uansett fremstår det som ekstremt useriøst å hente inn sensitiv persondata via en tredjepartsløsning som “Google Forms”.

Har kontaktet forsikringsselskapet

I en uttalelse til DN sier IF at Bitcoins Norway kontaktet dem på mandag, samme dag de sendte ut e-posten. Bitcoins Norway har hatt en dataangrepsforsikring som dekker selskapet, men ikke tradingen. Om henvendelsen gjelder problemer knyttet til AlphaPoint eller et eventuelt phishingangrep fremkommer ikke av intervjuet.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.