Hjem  »  Nyheter  »  Finanskjempe planlegger lansering av bitcoin-oppbevaring i mars

Finanskjempe planlegger lansering av bitcoin-oppbevaring i mars

Torbjørn Bull Jenssen
calendar 30,januar 2019

Fidelity starter utrullingen av kryptotjenester

I følge Bloomberg skal tre ulike personer med kjennskap til saken bekrefte at Fidelity vil lansere en tjeneste for oppbevaring av bitcoin allerede i mars. En slik tjeneste vil fjerne mye usikkerhet og risiko fra handel med kryptovaluta, og gjøre det lettere for institusjonelle investorer å gå inn i markedet.

I oktober annonserte Fidelity at de ønsker å tilby et bredt spekter av krypto-tjenester tilpasset store profesjonelle investorer slik som hedgefond. Oppbevaring av bitcoin skal være den første tjenesten, mens det er forventet at oppbevaring av ether vil bli den neste.

Mangel på oppbevarings­­tjenester har holdt Wall Street tilbake

At selskap som Fidelity oppbevarer verdipapirer på vegne av andre er vanlig for etablerte finansobjekter, slik som aksjer. Det finnes også en rekke slike aktører i kryptomarkedet. For eksempel oppbevarer nesten alle krypto-børser kryptovaluta på vegne av brukerne. Utfordringen for store investorer har imidlertid vært at de ønsker denne tjenesten fra en stor finansinstitusjon med et godt rykte, snarere enn et ukjent oppstartselskap med et par års fartstid.

Fidelity vil nå fylle dette behovet, mens andre store aktører som Bank of New York Mellon, JPMorgan og Northern Trust utforsker mulighetene for å gå inn i markedet.

Leder med tro på krypto

Daglig leder i Fidelity, Abigail Johnson, skiller seg fra flere av de andre finans-sjefene ved at hun lenge har vært en tilhenger av kryptovaluta. Fidelity startet mining av bitcoin allerede i 2015 og Johnson satser nå på at Fidelity Digital Assets, vil tilfredsstille Wall Street’s gryende appetitt for kryptovaluta.

Fidelity tar et stort veddemål ved å satse tungt på bitcoin og kryptovaluta, men med deres størrelse og navn gjør de mer enn bare å vedde på en utvikling, de er med på å skape den.

Back