Finanskjempen Fidelity blir med på lightning-lek

Torbjørn Bull Jenssen
calendar 27,februar 2019

Et krypto-eksperiment startet i Norge

Den siste måneden har krypto-twitter vært i fyr og flamme. En norsk bitcoin-tilhenger under tilnavnet Hodlonaut startet et kjedebrev kalt “LN trust chain” eller “LN torch” (en referanse til OL-fakkelen som tas videre av stadig nye bærere).

Profilbildet til Hodlonaut på Twitter med en rekke internreferanser knyttet til bitcoin

Formålet med “LN trust chain” er å demonstrere lightning nettverket og spre oppmerksomhet om teknologien. Den som mottar “fakkelen” legger til 10 000 satosi (en satoshi er en 100 milliontedels bitcoin), tilsvarende 3 kroner.

Eksperimentet har fått stadig mer oppmerksomhet og mange kjente personer innenfor krypto-miljøet har hatt “fakkelen”. For tre uker siden ble det store overskrifter da Jack Dorsey, sjefen for Twitter og Square, selskapet bak den populære mobilbetalingsappen Cash App, tok imot “fakkelen”. Han benyttet oppmerksomheten til å påpeke at det er et spørsmål om når og ikke om lightning kommer til Cash App.

Fidelity er tidlig ute, igjen

Nå har altså Fidelity Digital Assets, selskapets kryptovaluta-satsing, kastet seg med i leken. De mottok “fakkelen” for noen dager siden og delte nyheten på Twitter.

Selskapet viste med dette at de både kjører en egen lightning-node (programvare for å bruke lightning) og at de følger nøye med på det som skjer på grasrotnivå på kryptovalutafronten.

Dette er dessuten ikke første gang den etablerte finanskjempen er tidlig ute og tester ut kryptovaluta-teknologi . Allerede i 2015 startet de f.eks. å mine bitcoin. Der andre finansinstitusjoner har lukket døren for kryptovaluta, har Fidelity nærmet seg fenomenet med nysgjerrighet.

Back