Omvendelsen

De første argumentene mot Bitcoin, ført i pennen av finansindustrien, var at Bitcoin ikke kunne konkurrere med Visa som betalingsmiddel, på grunn av hastighet og utbredelse. Transaksjonskostnadene var til tider høye og flere pekte på risikoen for å bli hacket. I tillegg var kursen volatil, samt at media refererte hele tiden til Bitcoin som et betalingsmiddel for kriminelle miljøer.

Tidligere i år endret narrativet seg fullstendig hos flere store finansinstitusjoner og hos pressen. Nå var Bitcoin en inflasjonshedge, en “store of value” med fremtidsutsikter, en konkurrent av gull. Dette er et språk som alle i finansverden forstår.

Gjennom 2020 har vi derfor sett en parade av kjente hedgefond-forvaltere, børsnoterte selskaper og banker som har omfavnet den 11 år gamle teknologien. Det har ført til en kraftig prisstigning, med rekordnotering for markedsverdien til Bitcoin, målt i Norske kroner.

Flere store organisasjoner henger seg på

Citi analytiker og managing director, Tom Fitzpatrick, spår Bitcoin prisen til å være over $318.000 i 2021. Han trekker også likheter mellom dagens usikre makromiljø og gullmarkedet på 1970-tallet.

I tillegg til dette, har Anthony Scaramucci sitt SkyBridge Capital, meddelt til investorene sine og relevante myndigheter at de utvider mandatet sitt til også å gjelde digitale eiendeler som Bitcoin. Fondet er i dag på $7.7 milliarder, og Scaramucci har tidligere uttrykt at han er krypto-fan.

Som følge av disse hendelsene har Bitcoin steget kraftig målt i Dollar, men enda mer målt i Norske kroner. Arcane Research var tidlig ute med å bekrefte at Bitcoin/NOK hadde truffet ny all-time-high (ATH) market cap. Head of Research i Arcane Research, Bendik Schei tweetet følgende om hendelsen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.