currency exchange rate on digital LED display board

Vanguard Group er en av verdens største tilbydere av aksjefond. Selskapet har over $5.3 billioner under forvaltning, og har tidligere vært konservative i sin investeringsfilosofi. Nå beveger de seg inn i en ny vertikal, som følge av satsning på blokkjedeteknologi.

Den nye plattformen de er i ferd med å lansere, skal hjelpe andre fondsforvaltere og investorer å trade tradisjonell valuta gjennom en blokkjede. Det skal være billigere og raskere enn å gå gjennom de tradisjonelle meglerhusene. Bloomberg anslår markedet for valutatrading til $6 billioner i daglig omsetning. De største aktørene i dette markedet er JP Morgan og Deutsche Bank.

Ifølge denne artikkelen har plattformen til Vanguard allerede vært operativ i to måneder, og gjennomført flere handler.

Ved å gå inn i denne sektoren, kan Vanguard bidra til å konkurrere ut flere av de store meglerhusene og investeringsbankene som har dominert dette markedet i århundre.

Campbell Adams, en tidligere valutatrader hos Deutsche Bank, tror plattformen kan lykkes hvis de rekrutterer kritisk masse raskt nok.

“Hvis du kan redusere kostnadene ved å handle direkte med noen som ønsker å gjøre det motsatte av deg, høres det ut som en genial forretningside. Det vil dog kreve en kritisk masse med brukere før plattformen blir konkurransedyktig”.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.