Fondsforvalter skal tilby valutatrading

Richard Paulsen
calendar 04,oktober 2019

Vanguard Group er en av verdens største tilbydere av aksjefond. Selskapet har over $5.3 billioner under forvaltning, og har tidligere vært konservative i sin investeringsfilosofi. Nå beveger de seg inn i en ny vertikal, som følge av satsning på blokkjedeteknologi.

Den nye plattformen de er i ferd med å lansere, skal hjelpe andre fondsforvaltere og investorer å trade tradisjonell valuta gjennom en blokkjede. Det skal være billigere og raskere enn å gå gjennom de tradisjonelle meglerhusene. Bloomberg anslår markedet for valutatrading til $6 billioner i daglig omsetning. De største aktørene i dette markedet er JP Morgan og Deutsche Bank.

Ifølge denne artikkelen har plattformen til Vanguard allerede vært operativ i to måneder, og gjennomført flere handler.

Ved å gå inn i denne sektoren, kan Vanguard bidra til å konkurrere ut flere av de store meglerhusene og investeringsbankene som har dominert dette markedet i århundre.

Campbell Adams, en tidligere valutatrader hos Deutsche Bank, tror plattformen kan lykkes hvis de rekrutterer kritisk masse raskt nok.

“Hvis du kan redusere kostnadene ved å handle direkte med noen som ønsker å gjøre det motsatte av deg, høres det ut som en genial forretningside. Det vil dog kreve en kritisk masse med brukere før plattformen blir konkurransedyktig”.

Back