Det børsnoterte bitcoinbaserte fondet til investeringsselskapet Accelerate Financial er godkjent i Canada.

Dette gjør det til den første offisielt godkjente Bitcoin ETFen i Nord-Amerika etter at Ontario Securities Commission ga grønt lys for det institusjonelle produktet.

Søknaden ble godkjent torsdag 11. februar, og dekker følgende områder; British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland og Labrador, Northwest Territories, Yukon og Nunavut.

Accelerate Financial Technologies hadde sendt ut og mottatt en kvittering for et foreløpig prospekt med kanadiske verdipapirtilsynsmyndigheter for Accelerate Bitcoin ETF (ABTC) den 2. februar.

Der står det at at fondet vil tilby andeler pålydende i både amerikanske og kanadiske dollar med et forvaltningsgebyr på 0,7%, og legger til at dem har søkt om å notere ABTC-enheter på Toronto Stock Exchange.

På den tiden sa grunnlegger og administrerende direktør i Accelerate, Julian Klymochko;

“Bitcoin har vært en av de beste aktivaklassene når man ser på utvikling siste 1 år, 3 år, 5 år og 10 år, både absolutt og risikojustert. Gitt bitcoins historikk og fremtidig potensial, sammen med egenskapene for å diversifisere porteføljen, ser vi frem til å tilby investorer eksponering mot aktivaklassen i en brukervennlig, rimelig ETF.”

Selskapet tilbyr en rekke andre ETF-er, inkludert den nylig lanserte OneChoice Alternative Portfolio ETF, som er landets første fond som gir en enkel mulighet for eksponering mot flere alternative aktivaklasser og investeringsstrategier, inkludert bitcoin, gull, arbitrasje og privat kreditt.

I midten av januar sendte også det kanadiske fondet Arxnovum inn et prospekt for en Bitcoin ETF til Ontario Securities Commission.

Opprinnelig publisert på Cointelegraph.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.