Hjem  »  Nyheter  »  Fra Star Trek til Ethereum

Fra Star Trek til Ethereum

Richard Paulsen
calendar 25,juni 2019

Sammenkobler digitalt eierskap og den fysiske verden

William Shatner spilte Captain Kirk på romskipet Enterprise i den historiske og velkjente franchisen Star Trek. Nå har Shatner offentligjort et samarbeid med Mattereum, som tilbyr en tjeneste for verifisering og omsetning av unike samleobjekter på ethereum blokkjeden.

Forretningsmodellen til Mattereum er å lage en digital identitet for fysiske objekter. Som et eksempel skriver TechCrunch at de har opprettet en token for en Stradivarius fiolin, som er verdt $9 millioner. Ved å tokifisere slike objekter åpner man også muligheten for deleierskap, omsetning, utleie, og håndhevelse av rettigheter knyttet til bruk og tvister rundt fiolinen.

Shatner har i tillegg til å legge sine samlefigurer av Captain Kirk på Mattereum smartkontrakter, inngått et samarbeid med Third Millenia. Dette selskapet tilbyr micro chipper som bygges inn i objekter, og gjør det lettere å kommunisere med for eksempel blokkjeder. Det høres ut som han skal produsere mer enn 1 figur, men poenget er hvordan teknologien nå tillater å sammenkoble digitalt eierskap og den fysiske verden.

Bedre ressursutnyttelse

Vi kan se for oss en verden der mange av de verktøyene og samleobjektene vi eier i dag får sin egen digital identitiet. Det åpner for andre type finansieringsformer, deling og verdifastsettelse. Bare tenk når man effektivt kan prise alt man eier, og i ytterste konsekvens kan realisere verdiene ved behov. For det første kan det resultere i at vi tar bedre vare på tingene, og den totale ressursutnyttelsen blir mye bedre med gjenbruk og omsetning.

Back