Hjem  »  Nyheter  »  FT: Hedgefond kommer til å investere syv prosent av verdiene i kryptovaluta

FT: Hedgefond kommer til å investere syv prosent av verdiene i kryptovaluta

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 15,juni 2021

$312 milliarder

En undersøkelse gjennomført av Intertrust, først rapportert om av Financial Times, viser at hedgefond verden over planlegger å øke eksponeringen sin mot kryptovaluta betraktelig. Undersøkelsen, som inneholdt over 100 hedgefond, viser at fondssjefene innen 2026 planlegger å i gjennomsnitt holde 7,2% av sine eiendeler i kryptovaluta. Det er en god indikator på fornyet tillit til markedet etter siste tids bearmarked.

Hvis dette gjelder for hele hedgefond sektoren, så betyr det en total verdi på over $312 milliarder basert på databyrået Preqin’s estimering av det totale hedgefondmarkedet. Intertrust ser videre for seg at 17% av respondentene vil holde enda mer – oppimot 10% av eiendelene.

Økt apetitt

Dette vil intuitivt nok representere en stor økning i kryptoappetitt blant hedgefond. Nåværende eierandeler i sektoren er uklare, men en rekke store forvaltere har allerede forpliktet små beløp til kryptoaktiva, tiltrukket av skyhøye priser og markedsineffektiviteter hvor man kan utnytte arbitrasjemuligheter.

Man Group handler allerede bitcoin-futures i sin botdrevne AHL-enhet, mens Renaissance Technologies i fjor sa at flaggskipfondet Medallion kunne investere i bitcoin-futures. Hedgefondssjef Paul Tudor Jones har kjøpt seg inn i Bitcoin, Brevan Howard har avsatt en liten del av midlene sine til krypto, hvorav en av stifterene, Alan Howard, har gått ut med offentlig støtte til krypto.

Hos Anthony Scaramuccis Skybridge Capital er bitcoin er den største bidragsyteren til profitt i år. Scaramucci instruerte fondet sitt til å begynne å kjøpe sent 2020, og innkasserte gevinst like før prisen falt tidligere i vår.

“Hedge funds are well aware not only of the risks but also the long-term potential of cryptos”

David Miller, executive director hos Quilter Cheviot Investment Management

Konstraster

Den økende entusiasmen som hedgefond viser, står i skarp kontrast til utbredt skepsis blant mer tradisjonelle kapitalforvaltere, hvor mange fortsatt er bekymret for kryptovalutas enorme volatilitet og reguleringsusikkerhet. Noen hedgefond forblir reserverte. Paul Singers Elliott Management skrev til investorer tidligere i år at kryptovaluta muligens kan bli “den største økonomiske svindelen i historien”-

“For the moment, crypto investments remain limited to clients that have a high risk tolerance and, even then, investments are typically a low proportion of investable assets,

Representanter fra Morgan Stanley og Oliver Wyman

Reguleringsusikkerhet

Mens fremtidige reguleringer av kryptovaluta fortsatt er uklart, hevdet Baselkomiteen for banktilsyn i forrige uke at de mener kryptovaluta bør ha de strengeste bankkapitalreglene for alle assets.

Intertrusts undersøkelse, hvor respondentene inkluderer finansdirektører av globale fond som i gjennomsnitt forvalter $7,2 milliarder, viste også at alle som svarte fra Nord-Amerika, Europa og Storbritannia forventer å ha minst 1 prosent av porteføljen sin i krypto.

Nordamerikanske fond forventer å ha en eksponering på 10,6% i gjennomsnitt, mens de i Storbritannia og Europa forventer 6,8% i gjennomsnitt.

Back