Kilde: RISE, Flickr

Galaxy Digital, selskapet som blant annet tilbyr en Bitcoin ETF på Toronto Stock Exchange, med Michael Novogratz som CEO, sier i en pressemelding i går at det har oppstått en enighet om å kjøpe BitGo. BitGo er en amerikansk custodyspesialist for kryptovaluta. Prisen er $1,2 milliarder fordelt utover aksjer og likvide midler. Coindesk rapporterer.

$33,8 millioner i aksjer

I henhold til avtalen vil BitGo-aksjonærene få $33,8 millioner av nylig utstedte aksjer i Galaxy Digital, og omlag $265 millioner i kontanter, noe som gir avtalen en transaksjonsverdi på rundt $1,2 milliarder basert på Galaxy Digital sin sluttkurs 4. mai.

“The acquisition of BitGo establishes Galaxy Digital as a one-stop shop for institutions and significantly accelerates our mission to institutionalize digital asset ecosystems and blockchain technology,”

Michael Novogratz, Galaxy CEO & founder

Økt M&A aktivitet

Oppkjøpet er nok et tegn på at M&A i den digitale industrien er på vei opp. Mange regner startskuddet som PayPal oppkjøpet av Curv tidligere i mars. Oppkjøpet setter også lys på viktigheten av custodians i denne stadig økende aktivaklassen. Krypto som eiendelsklasse kan i større grad sammenlignes med gull eller kontanter i forhold til en aksje med et eierskapssertifikat – mister man kryptoen, så er den borte.

Mer Galaxy-spesifikt, så vil oppkjøpet hjelpe selskapet med den offentlige planen om å bli en prime broker. Man kan ikke være prime broker uten custody. Canada-noterte Galaxy sa også at de vil “undergo a domestication process” på en tiltenkt vei til en amerikansk børsnotering senere i år.

I fjor ble det rapportert at BitGo hadde vært i oppkjøpssamtaler med fintech-giganten PayPal, som tilbød hele $750 millioner i kontanter for custodyselskapet.

Galaxy, som mener de vil få ca 400 nye globale kunder fra BitGo, vil bruke selskapsbalansen til å finansiere den kontante delen av oppgjøret, hvorav en del vil bli utsatt opptil 12 måneder.

Ny deputy CEO i Galaxy Digital

BitGo-aksjonærene vil eie rundt 10% av det nye kombinerte selskapet. Administrerende direktør i BitGo – Mike Belshe, blir ny Galaxy Digital deputy CEO og vil sitte i selskapets styre. Avtalen forventes å avsluttes i Q4, med forbehold om myndighetsgranskning og godkjennelse fra Galaxy-aksjonærene.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.