Hjem  »  Nyheter  »  Goldman Sachs gjør storsatsning på krypto!

Goldman Sachs gjør storsatsning på krypto!

Richard Paulsen
calendar 10,juli 2019

Blokkjede på flere forretningsområder

En av verdens største og mest kjente investeringsbanker søker nå etter prosjektleder til sitt digitale aktiva team. Stillingsannonsen beskriver hvilke kvalifikasjoner personen de ser etter må inneha, men den forteller oss også hva Goldman Sachs ønsker å utvikle.

De ønsker å få levert et omfattende “road map” på hvordan banken kan ta i bruk blokkjedeteknologi i flere deler av bankens operasjon. Setter man dette i kontekst med siste uttalelse fra CEO David Solomon, om at det “absolutt” kan tenkes å følge i JP Morgan sine fotspor å lansere sin egen kryptovaluta, kan det nye prosjektet bli svært omfattende.

Det er ikke kun en stablecoin som er aktuelt, men også tokefisere andre aktivaklasser. Legger man råvarer, renter, fiat og aksjer på blokkjede, kan det omsettes, rapporteres og oppbevares mer effektivt enn i dag.

Under den sterke prisoppgangen i kryptomarkedet i 2017 og 2018 gikk det rykter om at Goldman Sachs var i ferd med å sette opp en egen tradingdesk, men disse planene ble kansellert som følge av den påfølgende prisnedgangen. Satsningen nå bærer preg av en mer omfattende strukturell endring hos banken.

Ettersom det nå er bekreftet at JP Morgan og Goldman Sachs jobber med store kryptoprosjekter, blir det spennende å se om konkurrentene tør å sitte stille i båten. Hva blir neste trekk fra Citibank, Bank of America, Barclays, Credit Suisse, UBS, Nomura, Morgan Stanley, HSBC, Nordea og DNB?

Back