Photo by Davis Sanchez from Pexels

Fornyet tiltro

Den verdenskjente investeringsbanken Goldman Sachs (GS) har startet opp desken sin for handel av kryptovaluta igjen etter en tre år lang pause. Coindesk rapporterer om at desken har planer om å støtte handel av bitcoin futures. Oppstarten kommer raskere enn antatt, da Reuters tidligere har rapportert om at desken ikke skulle starte opp før i midten av Mars.

Desken blir en del av et bredere fokus på digitale assets som muligens fører til at GS lanserer sin egen bitcoin-ETF. Desken vil bli en del av GSs amerikanske avdeling for globale markeder.

Skrinla tidligere planer i 2018

Investeringsbankens opprinnelige planer var å lansere en kryptodesk i 2017, men disse planene ble avviklet i 2018 på grunn av regulative bekymringer.

CoinDesk rapporterte i januar at GS ønsket å inntre kryptovalutaindustrien igjen, inkludert et custodytilbud, i løpet av de neste månedene.

Steget fra GS følger etter at blant andre megabanken BNY Mellon i forrige måned kunngjorde at de skal tilby custodyløsninger for bitcoin til sine kunder.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.