Fiat pegged

Goldman Sachs vurderer nå å utstede sin egen kryptovaluta. Det blir antagelig i form av en stablecoin, som er knyttet mot en nasjonal valuta som amerikanske dollar. Spekulasjonene rundt initiativet økte da banken ansatte ny leder for digital aktiva teamet.

Matthey McDermott heter den nye sjefen for bankens kryptosatsning. McDermott har også bekreftet ovenfor media at de nå vurderer en egen coin.

“Vi ser på muligheten til å skape vår egen digital valuta, men det er fortsatt tidlig og vi vurderer fortløpende ulike anvendelsesområder”

Bygger team

McDermott har ansatt flere mennesker etter at han tiltrådte. Ny sjef for digital strategi heter Oli Harris, som tidligere bygde opp JP Morgan sin kryptosatsning Quroum og deres oppgjørs-coin.

Anvendelsesområdene som har blitt nevnt er Repo-markedet, der bankene låner penger av hverandre over natt. Det er et marked med hyppige transaksjoner, men fortsatt på et gammelt oppgjørssystem. Når transaksjonene også dreier seg om lån på under 24 timer, høres det upraktisk ut med oppgjør som tar lengre tid.

McDermott sier også at han vil vurdere muligheten til å samarbeide med andre banker om blokkjedeteknologi og stablecoins, deriblant JP Morgan. Han er også tydelig på at bankene ikke er ferdig med ansettelser.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.