Kvartalsvise “utbytter”

Alex Masmej er grunnlegger av et selskap som skal tilby lån mot sikkerhet i non-fungible tokens (NFT). Før han flytter til Silicon Valley og begynner reisen som entreprenør, har han solgt $20.000 i tokens knyttet til sin egen person, gjennom Ethereum-nettverket. Investorene får igjen 15% av inntektene til Masmej opp til $100.000, over de neste tre årene.

Den 12. april sende Masmej en tweet til sine 3000+ følgere, der han annonserte at salget av sin $ALEX hadde oppnådd $20.000 i kapital fra 29 investorer. Markedsføringen av tokensalget ble gjort gjennom sin egen blogg og på Ethereum Community Conference i mars.

I følge Masmej er $ALEX en krysning mellom “Small Income Sharing Agreement and a human IPO”. Alle som eier tokens i prosjektet vil ha krav på utbetaling tilsvarende 15% av lønnen til Masmej. Han har dog sikret seg ved å sette et tak på $100.000, altså 5x den opprinnelige investeringen. Utbetalingene vil gjøres kvartalsvis i DAI eller tilsvarende stablecoin.

Ta riktige beslutninger i felleskap

$ALEX kan handles fritt mellom eierne. Det er nå over 100 eiere av tokenen, mange som i etterkant har blitt gode mentorer til Masmej. Den vordende gründeren har også lovet investorene stemmerettigheter på store livsavgjørelser, deltakelse i seed-runden til selskapet og eksklusive møter.

Slike personlige tokens har ikke blitt mainstream enda, selv om det har vært flere store profiler som har gjort tilsvarende salg. Vi har tidligere omtalt Spencer Dinwiddie i Brooklyn Nets som solgte tokens for $34 millioner mot sin NBA-kontrakt.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.