Eiendelsverdien av Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) var i slutten av mars i et lite fritt fall. Hedgefondoperatøren Millennium Management var angivelig eksponert mot trusten under nedgangen i net asset value. TheStreet Crypto rapporterer

Lenge korrelert med Bitcoin

Prisen på GBTC, som historisk sett har korrelert positivt med bitcoinprisen, kollapset nylig. Det er uklart om New York-baserte Millennium bokførte tap under den overfylte handelen. Hvordan Millenniums team av porteføljeforvaltere, kalt pods, nøyaktig spilte traden spilte handelen, er heller ikke kjent.

Millennium, i likhet med sitt volumintense og multistrategiske hedgefond, tjener og taper millioner av dollar hver dag. Indikasjonen er at GBTC-traden ikke hadde særlig betydning for selskapet med ca $48 milliarder under forvaltning

Wall Street-kilder peker imidlertid på at det faktum at Millennium har hatt eksponering i Grayscale Bitcoin Trust-spillet til å begynne med, er en annen bullish indikator for bitcoin som en aktivaklasse. Posisjonen antyder også at Millenniums generelle kryptoeksponeringer er mer omfattende enn det som tidligere er rapportert.

Over 400 milliarder kroner under forvaltning

Millennium, drevet av grunnlegger Izzy Englander, har $48,3 milliarder i forvaltningskapital. Flaggskip-hedgefondet ga 2,2% avkastning i februar, og brakte selskapets årlige gevinster til 2,8%.

“The arbitrage trade is just so broken,” sa en av kildene i saken, og henviste til nedgangen i av prisen som GBTC handlet til i forhold til prisen på Bitcoin.

Det faktum at Millennium handlet med GBTC til å begynne med begynner likevel å tiltrekke interesse fra andre aktører i kryptomarkedet. Firmaet ser ut til å være den største kapitalforvalteren hittil som har dukket opp i den tidligere nevnte overfylte GBTC-traden – dette er sannsynligvis en bullish indikator for bitcoin i seg selv.

Fordi GBTC er strukturert som en trust, må Millennium og andre Grayscale-partnere vanligvis opprettholde sine GBTC-eksponeringer i minst seks måneder. Grayscale kunngjorde på mandag sine planer om å til slutt konvertere trusten til et Bitcoin børshandlet fond (ETF).

Omfanget av Millenniums nåværende GBTC-beholdning er ikke kjent.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.