www.nansen.ai

Norske kapitalister

Nansen.ai, med norske Alexander Svanevik i spissen, har hentet $1.2 millioner gjennom en aksjeemisjon mot norske og internasjonale VC-miljøer. Selskapet til Svanevik hadde inntekter tidligere, men ønsket å vokse raskere. Nansen kunne skilte med de største navnene i kryptoverden på kundelisten en måned etter oppstart.

I den virkelige verden heter bransjen kanskje business intelligence, men i kryptoverden er det analyse av on-chain data. Nansen tilgjengeliggjør data fra Ethereum-kontrakter og kan visualisere og analysere ulike bevegelser. Det gir verdifull informasjon til prosjektlederne og gründere, men også til investorer som forsøker å skaffe seg en “upper hand”.

Slik skal Nansen vokse

Alexander Svanevik er Founder og CEO i Nansen.ai og forteller at de hadde inntekter helt fra starten, men valgte å hente penger nå for å aksellerere veksten.

– Den opprinnelige planen var faktisk å vokse helt organisk. Men på grunn av raskere vekst i omsetning og kunder enn forventet, måtte vi få et større team på plass, og da ønsket vi å kunne gi våre nye ansatte forutsigbarhet. Nå kan våre ansatte være trygge på at deres arbeidsplasser er her i minst to år – og forhåpentligvis enda lenger!

De nye investorene er en god miks av internasjonal og Norske. I kryptoverden er det uvant at norske venture miljøer backer prosjekter, men her investerte altså Skyfall Ventures og Christian Printzell

– Vi pratet kun med en håndfull norske investorer, og prioriterte de som allerede har god forståelse av blockchain. Espen fra Skyfall som endte opp med å lede runden vår sammen med Mechanism har investert privat i Bitcoin siden 2012, så han har veldig god oversikt generelt sett.

Roadmap

Nansen og Svanevik har et tydelig roadmap for de neste to årene. Nå har de finansieringen til å realisere planene, men som alle vet; Ting endrer seg, og hva skal egentlig til for at de henter en runde til neste år. Hva er kriteriene?

– For de neste to årene har vi en tydelig roadmap, samtidig som vi må ha rom for fleksibilitet gitt at vi opererer i en bransje som beveger seg raskt. Dersom momentum holder seg høyt, og vi ser en mulighet til å ekspandere inn i relaterte forretningsområder, så er det ikke umulig at vi gjør en ny runde 12-18 mnd fra i dag.

Alle som har vært med på en start-up, vet at roadmaps endrer seg hele tiden. Til tross for en usikker verden er Alexander tydelig på hva de ønsker å oppnå de neste årene, og det er følgende:

– Smart Money hvor vi har enda bedre tracking av wallets som tilhører fond og aktører som har gjort gode investeringer tidligere

– Personalisering der brukere kan lagre wallets, tokens, etc i plattformen for å få en brukeropplevelse tilpasset dem

– Dex Stream som vil vise en real-time strøm av transaksjoner fra alle de store desentraliserte børsene

– Alerts som gir brukere varsler umiddelbart når transaksjoner de burde vite om blir fanget opp av våre systemer

– Nansen Research Desk hvor institusjonelle kunder kan kjøpe analyser basert på deres forespørsler

Neste år skal Svanevik og gjengen i Nansen utvide med flere blokkjeder. De skal legge til flere produkter og compliance-verktøy for børser og OTC-desker. I tillegg har de noen spennende tanker om hvordan Nansen også kan brukes til å utføre transaksjoner. Men det vil eventuelt annonseres litt senere.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.