Hjem  »  Nyheter  »  Honduras får sin første minibank for kryptovaluta

Honduras får sin første minibank for kryptovaluta

Håvard Sæther
calendar 30,august 2021

Nettstedet Cointelegraph er først ute med saken.

“La Bitcoinera”

Reuters rapporterte fredag at TGU consulting group har installert landets første kryptovaluta minibank i landets hovedstad, Tegucigalpa. Den nye minibanken blir omtalt som “la bitcoinera” og lar brukere kjøpe Bitcoin(BTC) og Ether(ETH) for den lokale valutaen, honduransk lempira. For å gjennomføre kjøpet må brukeren scanne sitt ID kort og oppgi diverse personlig informasjon.

https://twitter.com/nepalneedcrypto/status/1431585892288827392

Praktisk og sikkert

I Honduras har flere software utviklere mottatt betaling i krypto over en lengre periode. Den nye minibanken er derimot den første automatiske måten å få kjøpt BTC på i Honduras. TGU sjefen forklarer at det tidligere har vært mulig for innbyggere i Honduras å kjøpe BTC gjennom et fysisk peer-to-peer system. Da måtte kjøper finne en motpart, fysisk møte med kontanter og gjennomføre handelen. Han er positiv til den nye automatiske løsningen ettersom det tidligere var “upraktisk og farlig”. Honduras er dessverre preget av en svært høy andel kriminalitet.

Et skifte i Mellom-Amerika

Mellom-Amerika har vært i front innen utviklingen av krypto-sektoren. I takt med et stigende marked har landene stadig gjort progressive trekk for å utnytte det nye skiftet. Tidligere har vi rapportert at El Salvador er godt i gang med sin implementering av Bitcoin som lovlig betalingsmiddel. Der er de godt i gang med å montere flere liknende minibanker med samme formål.

Back