President Juan Orlando Hernandez Alvarado. Wikipedia commons.

Nettstedet Cointelegraph er først ute med saken.

“La Bitcoinera”

Reuters rapporterte fredag at TGU consulting group har installert landets første kryptovaluta minibank i landets hovedstad, Tegucigalpa. Den nye minibanken blir omtalt som “la bitcoinera” og lar brukere kjøpe Bitcoin(BTC) og Ether(ETH) for den lokale valutaen, honduransk lempira. For å gjennomføre kjøpet må brukeren scanne sitt ID kort og oppgi diverse personlig informasjon.

Praktisk og sikkert

I Honduras har flere software utviklere mottatt betaling i krypto over en lengre periode. Den nye minibanken er derimot den første automatiske måten å få kjøpt BTC på i Honduras. TGU sjefen forklarer at det tidligere har vært mulig for innbyggere i Honduras å kjøpe BTC gjennom et fysisk peer-to-peer system. Da måtte kjøper finne en motpart, fysisk møte med kontanter og gjennomføre handelen. Han er positiv til den nye automatiske løsningen ettersom det tidligere var “upraktisk og farlig”. Honduras er dessverre preget av en svært høy andel kriminalitet.

Et skifte i Mellom-Amerika

Mellom-Amerika har vært i front innen utviklingen av krypto-sektoren. I takt med et stigende marked har landene stadig gjort progressive trekk for å utnytte det nye skiftet. Tidligere har vi rapportert at El Salvador er godt i gang med sin implementering av Bitcoin som lovlig betalingsmiddel. Der er de godt i gang med å montere flere liknende minibanker med samme formål.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.