Stor markedsmakt

Elon Musk har den siste uken sendt sjokkbølger gjennom kryptomarkedet. For en ukes tid siden kom han med kontrabeskjeden om at Tesla ikke lenger vil tilby kundene sine å bruke Bitcoin som betalingsmiddel, grunnet den pågående miljødebatten. Inntil videre skal Tesla fokusere på å finne et grønnere alternativ.

Tweeten sendte store deler av kryptosamfunnet inn i spekulasjonsmodus om hvilke andre kryptovaluta Tesla kan ende opp med å implementere i sine tjenester.

Twitter brukeren “The Cryptic Poet”, fortalte sine 45,000 følgere at han spår at Tesla vil “enten bruke ETH eller XRP,” men profieln “Massimo” påpekte at hvis Tesla bruker ETH i sin nåværende tilstand – som bruker Proof-of-Work akkurat som Bitcoin gjør – så kan de like så godt fortsette med BTC.

Ethereum og Proof-of-Stake

Ethereum bruker for øyeblikket anslagsvis 62,56 KWh, per transaksjon. Ethereum-nettverket er for øyeblikket bygget opp av, samt sikret ved hjelp av samme konsensusmetode som Bitcoin – Proof-of-Work, (PoW).

Imidlertid er mange spente på nettverkets kommende overgang til ETH 2.0, som vil introdusere Proof-of-Stake, eller PoS. I følge Nimbus anslås PoS-konsensus å være 99% mer energieffektiv enn PoW. Dog foreligger det ikke full enighet i Ethereum-samfunnet om at PoS er veien å gå.

Dogecoin

Elon Musks favoritt Dogecoin kan være en underdog som vinner dette racet. Meme-coinen baserer faktisk store deler av miningen sin på Litecoin-nettverket, som i likhet med Bitcoin bruker Proof-of-Work. Men mens Bitcoin-mining bruker den ultra-komplekse SHA-256-algoritmen, mines Dogecoin og Litecoin ved hjelp av Scrypt, som er energieffektivt og raskere, men betydelig mindre sikkert. Interessant nok, mens TRG datasentre setter LTCs strømforbruk på 18,522 KWh per transaksjon, anslås Dogecoin å bruke bare 0,12 KWh per transaksjon.

Musk kan ha sett på slike estimater da han la opp en avstemning på Twitter denne uken og spurte om Tesla skulle begynne å godta Dogecoin.

Ripple XRP

Ripple (XRP) kan bli Teslas valg på kort sikt (avhengig av utfallet av SEC-søksmålet), ettersom alle XRP-tokens er forhåndsutvinnet, og XRPs transaksjoner medfører en liten mengde energi på bare 0,0079 KWh ifølge TRG-datasentre. Ripple legger regelmessig ut blogginnlegg og utgivelser som viser hvor energieffektiv det er i forhold til Proof-of-Work-blokkjeder.

Stellar

Stellar Lumens (XLM) følger også modellen til XRP ettersom alle tokens ble utvinnet ved Stellars opprinnelse. Nettverket bruker også Stellar Consensus Protocol, eller SCP, for å autentisere transaksjoner som angivelig krever mindre energi enn PoW- og PoS-modellene.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.