Foto: IKT-Norge, Arendalsuka

DIGITALE PENGER OG KRYPTO – BØR VI OMFAVNE ELLER FORBY?

CEO i Arcane Crypto, Torbjørn Bull Jenssen, var onsdag 18/8 med på IKT-Norges ekspertpanel under et arrangement om digital økonomi på Arendalsuka. Andre deltakere i panelet var Liv Freihow (Direktør politikk IKT-Norge), Peder Østbye (Norges Bank), Geir Olsen (Statssekretær, Finansdepartementet) og Yngvar Ugland (Forbrukerteknolog, DNB). Sammen presenterte panelet forskjellige interresante sider av den fremvoksende digitale økonomien. Torbjørn Bull Jenssen presenterte lite overraskende temaet kryptovaluta i Norge, og spesielt Peder Østbye fra Norges Banks prosjekt med digitale sentralbankpenger hadde et svært spennende innlegg.

Arrangementet, og alle presentasjonene, kan du se her.

Arrangementet begynner 10 minutter og 33 sekunder inn i videoen.

Arrangørens beskrivelse av arrangementet er som følger:

Kryptovaluta har beveget seg ut av skyggen og inn i den digitale lommeboken til hundretusener av nordmenn.

Kan bitcoin og andre digitale valutaer bli et substitutt til fiat-penger, og hva betyr det for myndighetenes muligheter til å regulere pengepolitikken? 

Er digitale sentralbankpenger en god ide, og hva har det med kryptovaluta å gjøre? Vi inviterer Norges fremste eksperter, myndigheter og politikere til diskusjon.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.