Kilde: DNA India

Har kjempet i 2 år

Nyheten har spredd seg raskt i sosiale medier de siste timene. Det er nemlig slik at høyesterett i landet har opphevet et forbud som blir innført av sentralbanken, RBI (The Reserve Bank of India) i april 2018. Dette innebar at ingen banken fikk lov til å betjene eller tilby tjenester til kunder som var tilknyttet kryptovaluta.

Dette ble møtt med stor motstand fra blant annet kryptobørser og startups som har kjempet for å oppheve dette i nesten to år. Høyesterett har nå sagt seg enig, og slår fast at RBIs forbud fra 6. april 2018 er grunnlovsstridig.

En gledens dag

Dette blir selvfølgelig tatt godt i mot i India. Kjennelsen er et stort løft for investorer og bedrifter innen kryptovaluta i landet, hvor regjering allerede vurderer strenge reguleringer. Det er nemlig en separat høring oppe i høyesterett i disse dager, som går på regulering av kryptovaluta. Det er ingen tvil om at dagens nyheter gjør det mindre sannsynlig med strenge reguleringer fremover.

Kunal Barchha fra CoinRecoil, en kryptobørs i India, uttaler i morgentimene at de nå vil ta opp praten med potensielle investorer:

“Now crypto traders, investors, miners, can proudly speak up about what they do for a living. Now they won’t be judged as criminals”

Kryptografen nyhetsbrev