Spezialfond

Tyske myndigheter planlegger å tillate institusjonelle investeringsfond å investere i kryptovaluta. Det hele fremkommer i et nytt lovforslag som går i effekt på mandag. Det betyr potensielt store mengder ny kapital for kryptomarkedet, da fondene reglene gjelder for – såkalte “Spezialfond”, har en samlet forvaltningsverdi på over €1,8 milliarder.

Tyske myndigheter går her i front når det kommer til tilrettelegging for investeringsinfrastruktur for institusjonelle investorer. Myndigheter over hele verden har frem til nå vært svært trege med å implementere slike rammer. Dette trekket fra Tyskland markerer forhåpentligvis et mainstreamskifte for den digitale aktivaklassen.

De færreste vil utøve 20%

Tim Kreutzmann, kryptoekspert i det tyske selskapet BVI, sier til Bloomberg at selv om nyhetene er gode, så vil de fleste Spezialfondene holde seg godt under 20% eksponering:

Most funds will initially stay well below the 20% mark,”

“On the one hand, institutional investors such as insurers have strict regulatory requirements for their investment strategies. And on the other hand, they must also want to invest in crypto.”

Tim Kreutzmann

Videre mener Kamil Kacczmarski hos Oliver Wyman LLC, at volatiliteten til digitale aktiva kommer til å være et problem for mange Spezialfond, da slike fond historisk sett er ganske konservative. Han forventer at fondene vil eksperimentere med kryptovalutaer på et lavt nivå, samtidig som de fleste ikke kommer til å nå 20%-terskelen på minst fem år.

Kryptografen nyhetsbrev