Hjem  »  Nyheter  »  Institusjonelle investorer positive til kryptovaluta

Institusjonelle investorer positive til kryptovaluta

Bendik Norheim Schei
calendar 06,mai 2019

Omfattende undersøkelse

Det velkjente forvaltningsselskapet Fidelity har gjennom Greenwich Associates spurt over 440 institusjonelle kunder om deres holdning til kryptovaluta. Dette ble gjort fra november 2018 til februar 2019. Resultatene er lovende for kryptovaluta som investeringsobjekt.

Appellerende egenskaper

Det er nemlig en generell positiv holdning til dette relativt nye investeringsobjektet. 7 av 10 respondenter nevnte egenskaper de fant appellerende:

  • Nesten halvparten (47%) synes kryptovaluta er et innovativt teknologist fremsteg.
  • 46% mener kryptovaluta sin lave korrelasjon med andre aktivaklasser er blant det mest appellerende.
  • Finansielle rådgivere (74%) og såkalte familiekontorer (80%) er gruppene som er mest positive til kryptovaluta av de spurte i undersøkelsen.
Utdrag fra undersøkelsen.

Ønsket i porteføljen til mange

Ifølge undersøkelsen har allerede 22% eksponering mot kryptovaluta. Her har de fleste investert i løpet av de siste tre årene. 4 av 10 svarer videre at de er åpne for å investere i kryptovaluta innen de neste 5 årene.

Nesten halvparten (47%) mener at kryptovaluta har en plass i deres portefølje. Det er også stor enighet om at sikkerhet står høyt på listen når en lagringsaktør, eller en såkalt “custodian”, for kryptovaluta skal velges.

Momentum i markedet

Undersøkelsen viser at flere og flere er bevisst på kryptovaluta. Fidelity skriver selv at aktører de snakker med er mer observante og følger nøyere med på dette nye feltet. De vurderer hvordan det vil påvirke deres hverdag, men også de finansielle markedene i sin helhet.

Fidelity ser økende interesse fra både familiekontorer, pensjonsfond og foreninger.

Bygger plattform for kryptovaluta

Fidelity forvalter utrolige 7 000 milliarder dollar, med 13 000 institusjonelle kunder. De er nå i gang med en ny satsing , Fidelity Digital Assets, hvor kunder kan kjøpe, selge og lagre bitcoin. Fidelity er langt fremme når det gjelder å undersøke bitcoin og kryptovaluta og leker med løsninger som på innovasjonsfronten, som lightningnettverket.

Back