Photo by Lars Kienle on Unsplash

20 EH/s ekstra

TheBlockCrypto rapporterer om at institusjonelle investorer i Nord-Amerika i løpet av de siste månedene har investert mer enn en halv milliard dollar i førsteklasses bitcoin-miningutstyr. Dette har potensialet for å tilføre minst 20 millioner TeraHashes (20 ExaHashes) per sekund til den totale datakraften involvert i prosessen.

Minst ti institusjoner, inkludert flere børsnoterte selskaper, har kunngjort at de siden oktober 2020, (da bitcoinprisen brøt gjennom $10,000-nivået) har forhåndsbestilt noe av det kraftigste miningutstyret på markedet.

Disse innkjøpene er en del av en bredere innsats fra nordamerikanske institusjoner for å øke regionens miningaktivitet. Dette for å kunne konkurrere med dominansen fra anlegg i Kina.

Faktaene i artikkelen er kun basert på nylige kjøpskunngjøringer, og er derfor mulig ikke fullstendig. Likevel demonstrerer det at store selskaper allerede har gjort forhåndsbetalte kjøp for over 200.000 enheter av siste generasjons bitcoin ASIC minere. Hvor stor er den totale anskaffelsen kan man spørre seg selv?

Ønsker du å kjøpe samme utstyr som selskapene har investert i? Du kan betale med bitcoin hos Alibaba

Skjermdump fra Canaan.io

Kapitalinnsamling også i fokus

I tillegg til maskinvareinnvesteringer, øker institusjonene også frekvensen på fundraisere. Den amerikanske mining poolen Luxor kunngjorde på tirsdag en $725,000 pre-seed-runde støttet av Argo Blockchain, Celsius Network og flere engelinvestorer.

Utenom Luxors pre-seed-runde, investerte Coinbase Ventures nylig i den amerikanske mining poolen Titan, som startet sin virksomhet i desember med en hashrate-boost fra de amerikanske minerne Core Scientific og Coinmint.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.