Photo by Brett Jordan from Pexels

Node

Det Dorsey, CEO i Twitter, la ut bilde av på Twitter er at han har opprettet sin egen node. Han deltar med det i prosessen med å validere transaksjoner og blokker i bitcoin blokkjeden.

Hva er en node?

For å validere og sette sammen transaksjoner i blokker, krever bitcoin mer enn bare konkrete minere. Selv om de fleste minere også opererer som noder, så er ikke en node nødvendigvis en miner. Det trengs, som Dorsey er, noder som kjører bitcoins ledger. Nodene er de som mottar transaksjoner, for så å godkjenne de inn i blokkjeden – ledgeren, på bakgrunn av informasjonen de allerede sitter på om tidligere transaksjoner.

Ikke fremmed for Dorsey – #bitcoin

Dorsey er en kjent bitcoin forkjemper. Han brakte bitcoin til Square Cash App, i tillegg til å ha lansert teamet Square Crypto. Twitter og Square CEOen har tidligere også fremmet engasjement rundt bitcoin-utviklingen i Afrika.

Han lanserte i februar 2020 den spesielle lille bitcoin logoen som dukker opp når noen skriver #bitcoin på Twitter. Dette har han følgelig i sin egen Twitter bio. Elon Musk gjorde det samme i forrige uke, og vi så øyeblikkelige effekter.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.