Nødvendig infrastruktur

ConsesSys utvikler blant annet infrastruktur for Etherum – og bakgrunnen for denne investeringen sies å være ConsenSys involvering i JPMorgans Quorum-plattform.

Fra sine hovedkontorer i Brooklyn, har ConsenSys jobbet med kapitalinnhenting over flere måneder, og ConsenSys håper de totalt kan samle inn så mye som $50 millioner etter denne ledende investeringen fra JPMorgan.

Ledet av Joe Lubin, en av grunnleggerne bak Etherum, er ConsenSys kjent for å integrere krypto og blokkjede initiativer spesifikt inn i Etherums økosystem. Samtidig med denne kapitalinnsamlingen, vil også JPMorgan lede utviklingen av et Quorum blokkjede prosjekt – en godkjent Etherum fork som frem til nå har blitt driftet internt i banken.

Utvidet samarbeid

Med dette, vil JPMorgan på et vis også bli en betalende kunde av ConsenSys. Banken planlegger å betale ConsenSys en gjentakende sum for å kunne overvære utviklingen og kontrollen av deres “open-source protocol”. Dette grunner mest sannsynlig det faktum at JPMorgan drifter sitt “Interbank Information Network” på mer enn 300 banker via Quorum.

Ryktene om dette samarbeidet dukket for første gang opp så tidlig som i Februar hos Reuters. Det ble da sagt at det ville bli annonsert en avtale innen de neste seks månedene mellom de to selskapene, men det ble ikke nevnt noen rykter om investeringen til JPMorgan. Det var på den tiden rundt 25 ansatte i Quorum, som det fortsatt er usikkert om vil hoppe over til ConsenSys etter prosjektet er gjennomført.

Kjenner hverandre fra før

JPMorgan og ConsenSys har samarbeidet tidligere på andre prosjekter. I 2016 støttet begge firmaer “Project Ubin” – et industriprosjekt som involverte blant andre sentralbanken i Singapore til å utvikle en prototype for et realtid brutto oppgjørssystem mellom banker ved hjelp av Quorum.

I starten av 2020 annonserte ConsenSys en massiv restrukturering av organisasjonen sin. Etter en nedbemanning på 14%, rapporterer de om at de har en todelt arbeidsinnsats, med en del jobbende med softwareutvikling, og en del jobbende med startup – investeringer.

Hverken ConsenSys eller JPMorgan har kommentert saken.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.