Kilde: Steve Jurvetson, Flickr. https://www.flickr.com/photos/[email protected]/8362210873

JPMorgan Chase forbereder seg på å tilby et bitcoinfond til utvalgte kunder. Å lansere et bitcoinfond er de ikke akuratt først ute med, men samtidig er JPMorgan den største banken i USA, og CEO Jamie Dimon har tidligere uttalt offentlig at Bitcoin ikke er “his cup of tea”. Det er derfor veldig interessant at JPMorgan nå muligens føler seg nødt til å tilby et bitcoinfond for å møte kundenes behov.

To kilder kjent med saken forteller til Coindesk at JPMorgan-fondet vil rulles ut så snart som i sommer. Den institusjonelle bitcoinleverandøren NYDIG skal angivelig fungere som custodian for JPMorgan.

Selv om JPMorgan kanskje ikke er først ute med et bitcoinfond, så skal fondet til forskjell være aktivt forvaltet. Dette skiller fondet fra de andre passivt forvaltete versjoner fra Pantera Capital og Galaxy Digital som begge tilbyr institusjonelle kunder eksponering mot bitcoin, uten at kundene direkte holder det selv.

Galaxy og NYDIG tilbyr allerede bitcoinfond til Morgan Stanley-klienter. JPMorgan-fondet vil videre være øremerket private kunder i formuesforvaltning.

Til tross for negativ CEO

JPMorgan-sjef Jamie Dimon har som tidligere nevnt vært åpenlyst negativ mot Bitcoin. I 2017 kalte han den digitale valutaen for “a dangerous fraud” og truet videre med å øyeblikkelig si opp enhver trader som berørte den digitale eiendelsklassen. “If you’re stupid enough to buy it, you’ll pay the price for it one day,”

Toppsjefen trakk dog raskt tilbake svindelanklagene, men har i senere tid uttalt at han mener større innblanding fra myndighetene når det gjelder kryptovaluta er uungåelig, selv om Bitcoin fortsatt ikke er “hans kopp te”

Til tross for konsernsjefens personlige forakt for Bitcoin, erkjente toppmiljøene i selskapsavdelingen Corporate and Investment Banking i februar at kundekrav kan tvinge institusjonen til å endre mening. Investeringsbankens analytikere gir regelmessig markedsinnsikt om bitcoins pris og utsikter i rapporter tilgjengelig for kunder.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.