»  Nyheter  »  Juni 2021 recap

Juni 2021 recap

Sofia Blikstad
calendar 05,juli 2021

Bitcoin-dominansen startet måneden på 42.1%, nådde et lavt nivå på 40.8%, høyt på 56.7% og endte på 45.3%. Fra $ 37 333 i begynnelsen av juni, handlet den mellom $ 28 894 og $ 41 295, for å stenge på $ 35 041–ned 6.14% for måneden.

Bear

Vi møtte et nytt Bitcoin dødskors der 50-dagers glidende gjennomsnitt krysset det 200-dagers glidende gjennomsnittet. Dette utløste nok en fryktbølge, og nivået på $ 30 000 blir viktig å følge. Nedenfor kan du se grafen og en tabell over de siste seks gangene dette skjedde i Bitcoins historie.

Den tredje uken i måneden møtte vi store restriksjoner fra Kina, som førte til et kraftig fall i Bitcoins hash-rate og utløste et salg av BTC, som kort dyppet under motstanden på $ 30 000. Alt-coins falt deretter uten nåde. Høyere beta tokens falt over 20%, og meme-token DOGE falt over 40%. På kort sikt er dette negativt for prisbevegelsen, men på lang sikt er det svært positivt at hash-raten flytter fra Kina til andre regioner som jobber med 100% fornybar energi.

Bull

Under årets utgave av Bitcoin Miami kunngjorde El Salvadors president at han ønsket å gi Bitcoin status som lovlig betalingsmiddel–et forslag som skulle bli godkjent med superflertall i kongressen. El Salvador er et lite land, men den amerikanske dollaren har vært den offisielle valutaen i landet siden 2001. Det som endres nå:

1. BTC vil bli akseptert av alle leverandører; 2. Skatt, lån og alt annet kan betales i BTC; 3. Staten leverer kryptowallets til folket; 4. Staten vil opprette et trustfond for å hjelpe på volatiliteten (trengs mer klarhet her); 5. BTC/USD konverteres øyeblikkelig; 6. Oppmuntre kryptoentreprenører og innvandring; 7. Ingen skatt på gevinst for krypto; 8. Landet vil ha BTC i reserver.

I tillegg utforsker deres statseide geotermisk-elektriske selskap, LaGeo SA, Bitcoin-mining med 100% fornybar energi fra vulkanene deres. Ganske kult.

MicroStrategy utstedte obligasjoner verdt 500 millioner dollar for å øke Bitcoin-posisjonen sin, og sikter på å hente yttligere 1 milliard dollar gjennom salg av ordinære aksjer. Fra før har de 91.326 BTC i besittelse.

Goldman Sachs utstedte en 60-siders rapport om digitale eiendeler med både bullish og bearish argumenter. Det ser ut til at de fremdeles ikke er helt komfortable med å anbefale kryptovaluta til kunder, men har begynt å se lenger enn BTC og kunngjorde at de også vil tilby ETH-derivater.

I det tekniske hjørnet har Taproot blitt låst inn med over 90% av nodene som signaliserte i favør. Soft-forken som introduserer Schnorr-signaturer og personvernsforbedringer, vil bli aktivert i november 2021.

På reguleringsfronten oppfordrer Basel-komiteen ifølge Financial Times til tøffe regler for banker som vil ha kryptoaktiva i balansen. Konsultasjonen som avsluttes i september ber om et 1:1 kapitalforhold til kryptobeholdninger.

Interessante kunngjøringer:

– Blockchain Capital henter 300 millioner dollar fra PayPal og Visa til nytt fond

– Goldman Sachs henger seg på 28 millioner dollar Serie A runde for blockchain-infrastrukturfirmaet Blockdaemon

– Morgan Stanley leder 48 millioner dollar Serie B runde for blockchain-firmaet Securitize, sammen med Blockchain Capital

– Square vil investere 5 millioner dollar for å bygge et soldrevet Bitcoin-mining anlegg, i partnerskap med Blockstream Mining

– Google opphever 2018-forbudet mot reklame for kryptobørser og wallets

– Den europeiske investeringsbanken ser manglende investering i AI og blockchain på inntil 10 milliarder euro

– Coinbase samarbeider med 401(k) rådgiver for å tilby kryptoinvesteringer for pensjonskontoer

– 50.000 ladestasjoner for elektriske kjøretøy i Europa skal tilby betalinger med krypto

– Lederen i New York’s ordførervalg sier at byen vil bli ‘Center of Bitcoins’

Back