Over 42% økning year-to-date

Som Arcane Research skriver i sin ukesrapport for denne uken, har kapasiteten på Lightning nettverket sett sterk vekst i 2021, og brøt nylig gjennom 1500 BTC. Det betyr en verdsettelse på over $61 millioner i dagens priser, og en økning på over 42% siden januar da nivået lå rett over 1000 BTC.

Skaleringsløsning

Lightning-nettverket er Bitcoins viktigste skaleringsløsning, designet for å gjøre det billigere og raskere å sende mikrotransaksjoner med bitcoin. Vanligvis bruker en transaksjon på nettverket bare noen få sekunder, samtidig som avgiften starter fra bare 1 satoshi, eller omtrent $ 0,00038, ifølge Lightning utforskeren 1ML.

Antall noder på nettverket har økt til 21 507, ifølge 1ML, selv om bare 11,992 av dem har kanaler som er online og aktive. Over hele nettverket er det nå mer enn 50.000 kanaler som kobler nodene sammen.

Lightning-nettverket har også fått mye oppmerksomhet de siste ukene med El Salvadors nye lov som gjør bitcoin til offisielt betalingsmiddel i landet. Lightning-nettverket er allerede populært i landet, med lightning-aktiverte apper som Strike og Bitcoin Beach, som forblir på toppen av Google Plays lokale rangering i det sentralamerikanske landet.

Teslacoil

Arcane Tech utvikler Teslacoil, en betalingsløsning basert på Lightning-nettverket som gjør det enklere for bedrifter å motta betaling i bitcoin. Les mer om Teslacoil her.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.