Det kjente spillet MLB Champions gjør seg nå mindre avhengig av Ethereum i sin nye versjon som lanseres denne våren. MLB Champions er et baseball/spill, i partnerskap med verdens største liga Major League Baseball, der deltakerne kan samle på spillerkort og spille mot hverandre.

Bygge og selge spillerkort

Tidligere har spillerkortene, vært “non-fungible tokens” på Ethereum nettverket. På grunn av streng praksis hos markedsplassene for applikasjoner (Apple og Google Play) når det gjelder DAPPS (desentraliserte applikasjoner) har selskapet bak spillet utviklet en egen løsning for å omgå reguleringen. Målet er fortsatt å la deltagerne utvikle spillerprofiler og selge de på en markedsplass.

“Spill bygget rundt kryptovaluta, sliter akkurat nå” Sier Randy Saaf, CEO og Lucid Sight, selskapet bak MLB Crypto.

“Blokkjeder er en ny teknologi, og de store app-markedsplassene har vært for strenge i sin tilnærmelse til nye produkter bygget på denne teknologien.”

Lanserer egen blokkjedeløsning

I stedet for å bygge digital knapphet på Ethereum-blokkjeden, har selskapet utviklet en “Digital Knapphetsmotor”. Det er en database bygget på blokkjedeteknologi, men i større grad skjuler selve blokkjededelen av ligningen.

“Hele poenget med vår “Digital Knapphetsmotor” er å fjerne kompleksiteten som nå eksisterer i ulike kryptovalutaer og blokkjeder. Hvis brukerne våre ikke vet at de benytter seg av vår blokkjede, så har vi gjort en god jobb”.

Satser på høyere adopsjon

I den tidligere versjonen av MLB Champions måtte deltagerne laste ned applikasjonen, gå til en kryptobørs for å kjøpe Ether, og deretter flytte Ether til spillet via MetaMask. Ifølge Saaf vil den gjennomsnittlige spilleren kun åpne telefonen sin og spille baseball.

“Vi ønsker alle masseadopsjon, men jeg tror veien til økt utbredelse går gjennom å legge krypto inn i spill der det passer inn, ikke lage spill for kryptovalutaen sin egen skyld.”

Teamet til Saaf og MLB Crypto har nå gått for en mellomversjon, der de blander blokkjede med tradisjonell databaseteknologi.

“Den gjennomsnittlige forbruker ønsker muligheten til å spille gratis fra start, og alle spill bør være mobilbaserte”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.